22 Şubat 2016 Pazartesi

ŞALGAM SULU PİRİNÇ SALATASI

Çay saatlerizi renklendirecek hem lezzeti  hem görseli ön planda bir salata.Aynı tarifi bulgurlada yapabilirsiniz.

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı şalgam suyu
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1adet kuru soğan
  • maydanoz
  • Dereotu
  • taze soğan
  • sıvı yağ,tuz,limon 
  • 1 kase mısır
Hazırlanışı;
Pirinçleri ılık suyla 30 dk  kadar ıslatıyoruz.
Soğanı ince ince yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurup pirinçleri ekliyoruz.
Kavrulan pirincimize şalgam suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıyoruz.
Soğuyan pilavımıza ince doğranmış taze soğan ,maydanoz ve dereotunu ekliyoruz.Sıvı yağ ,limon ve mısırı ekleyip harmanlıyoruz.
Salatamız servise hazır :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...