21 Şubat 2016 Pazar

Mısır Gevrekli Kurabiye



Nefis mi nefis bir kurabiye tarifi mutlaka deneyin derim :)adan herkes bayılıyor browni kurabiyeden sonra favorimiz bu oldu 
Mısır Gevrekli Kurabiye 
Malzemeler;
🔸1 yumurta ( L)
🔸125 gr tereyağı ya da margarin 
🔸yarım su bardağı toz şeker
🔸1 çay kaşığı kabartma tozu
🔸350 gr nişasta (buğday kullandım )
Üzeri için; 
🔸200 gr fındık kreması
🔸2 yemek kaşığı sıvı yağ 
🔸karamelli Mısır gevreği 
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığında ki katı yağımızı yoğurma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.Diğer kurabiye malzemelerinide ilave edip yoğuralım.Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edince hamurdan cevizden az küçük parçalar alıp yuvarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizip 170 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim.Kurabiyelerin üzeri pembeleşmeden fırından çıkartalım.Kurabiyelerimiz soğurken tavamıza yağ ve fındık kremasını alıp fındık kremamız eriyene kadar karıştıralım.Erimesi kısık ateşte 2-3 dk sürüyor.Mısır gevreklerini bir tabağa alıp elimizle hafif ufalayalım.
Kurabiyelerimizi önce erittiğimiz fındık kremasına sonra Mısır gevreğine bulayıp servis tabağına dizelim.
Fındık kreması Bim markette satılan peripella marka daha çabuk donuyor tavsiye ederim.
Karamelli Mısır gevreği yine Bim markette satılıyor.
Yumurtanız küçükse 2 adet kullanın.
Nişastayı ben buğday nişastası kullandım.
Kurabiyeleri fındık kreması sıcakken buladım.
Yaklaşık 40-50 adet kurabiye çıkıyor bu malzemeden.
Afiyet olsun 😊

1 yorum:

  1. Daha önce yapmıştım ben de çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...