21 Şubat 2016 Pazar

ETİMEK SALATASI


Közlenmiş patlıcanı sevenler bu salataya bayılacak :) Ben yazdan közleyip dondurucuya attığım patlıcan ve biberleri kullandım.Hazır konserve olanlarla bu lezzeti yakalayamayabilirsiniz.Süzme yoğurt yerine yoğurdun koyu kısmını bir kaç sat tel süzgeçte bekletip kullanabilirsiniz.
Malzemeler;


  • 4-5 adet közlenmiş patlıcan
  • 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • küçük bir kase kornişin turşu
  • 1 çay bardağı mısır 
  • limon suyu
  • zeytinyağı
  • tuz,karabiber
  • tabanı için 1 paket etimek ,1 kase süzme yoğurt ,1 yemek kaşığı mayonez ,sarımsak
  • üzeri için dereotu,maydanoz,taze soğan,mısır
Hazırlanışı;
Süzme yoğurdu ,mayaonez ve sarımsağı karıştırıp servis kabının altına ince bir tabaka sürün.
Etimekleri dizin üzerine tekrar yoğurtlu karışımı sürün.
Patlıcan,biber,kornişon turşuyu küçük küçük doğrayıp mısırı ,limon suyunu ,zeytinyağını ,tuz ve karabiberinide ekleyip harmanlayın etimeklerin üzerine yayın.
Servis yapmadan önce üzerini  ince doğranmış yeşillikler ve mısır ile süsleyin.
Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...