11 Ocak 2015 Pazar

ÇİLEKLİ CHEESECAKE




Tarifi yazması yapımından daha zor olan tariflerden biri daha :)Tarif sakın gözünüzü korkutmasın püf noktalarına dikkat ettiğimiz sürece  bizi hayal kırıklığına uğratmayacak kadar nefis bir cheesecakemiz oluyor ;)
Malzemeler;
Kreması için;
2 yumurta
600 gr labne peyniri
200 ml süt kreması
1 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi ya da ülker saklıköy 
2 yemek kaşığı tereyağ
sos için;
250 gr çilek
yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı;
Bisküvileri rondadan geçirip un haline getiriyoruz.
Üzerine erittiğimiz tereyağını döküp karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip bisküvili karışımı kaşıkla bastira bastıra güzelce yayıyoruz.
Buzdolabına koyup dinlenmeye bırakıyoruz.
Kreması için
Labne peyniri ve süt kreması beraber mikserle bir iki dakika çırpılır.Şeker eklenir.Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.Un,nişasta ve vanilya eklenip bundan sonrası kaşıkla çok az karıştırılır.
Buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üzerine yayılır.Buzdolabında en az yarım saat beklemiş olmalı.
Bu esnada dikkat etmemiz gereken fırına su dolu bir kap koymalıyız  mutlaka bu çatlamayı önler.Ve kelepçeli kalıbımızın  dış kenarını alüminyum folya ile sarmalıyız ki cheescecakenin kenarları beyaz kalsın.
180 derecede ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Ortası hafif sallanıyor gibi olacak.
Fırını kapatıp kapağını hafif aralık bırakıyoruz cheesecakemiz fırının içinde soğumalı yoksa çatlar.

Sos için çilekler rondadan geçirilir.Küçük bir tencerede üzerine bir kaşık nişasta ve şekeri ekleyip kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra cheesecakenin üzerine dökülür.Buzdolabında en az 5 saat dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Kelepçeli kalıp olarak 24 cm lik ölçü bu tarif için yeterli geliyor.
Fırının alt katına yarıya kadar su ile dolu(oda ısısında olsun su) bir tepsi koyup orta rafa  kelepçeli kalıbımızı tel ızgara üzerine yerleştirip pişirirsek daha güzel olur.
Çilek yerine istediğimiz meyveyi kullanabiliriz.Frambuaz,limon,vişne en çok tercih edilen meyvelerdir.Hatta meyve sos yerine çikolatalı sos yapabiliriz çok güzel olur.


6 yorum:

  1. Bu güzelliği elde etmek için uğraşmaya değer. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. yapımı çok zor gözükse de.:) çok güzel bir tarife benziyor umarım yaptığım zaman benim ki de sizin yaptığınız kadar güzel olur. tşk

    YanıtlaSil
  3. Tatlınız fotoğrafta çok estetik görünüyor. Yemede yanında yat dediğimiz cinsten bence :) ellerinize sağlık deneyeceğim bende.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımmmm nefis görünüyor..
    çilek zamanı gelsede yesek yahu çileğe ölemim depreşti :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. harika ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...