24 Nisan 2014 Perşembe

MAGNOLİA PUDİNG


Sütlü, meyveli tatlı seviyorsanız tam size göre bir tarif mutlaka deneyin derim.Hafif,lezzetli sunumuyla göz dolduran mangolia puding yaz günlerinde favori tatlınız olacak :)
MAGNOLİA PUDİNG
malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası( silme)
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyalı toz pasta kreması ya da toz kremşanti
  • 1 paket eti burçak bisküvi ya da bebe bisküvisi
  • 2 adet muz,10-12 adet çilek
Hazırlanışı;
Süt,toz şeker ,yumurta sarısı,vanilya ,un ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştıralım.
Orta ateşte üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Kenarı alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
Bisküvileri rondadan geçirip toz haline getirelim.
Muz ve çileklerimizi istediğimiz şekilde doğrayalım.
Soğuyan pudingimize bir paket toz pasta kremasını ekleyip mikserle iyice çırpalım.
Hazırladığımız pudingimizi cuplarımıza bir sıra puding ,bir sıra toz bisküvi bir sıra meyve tekrar puding olacak şekilde paylaştıralım.En üste toz bisküvi ve meyve ile süsleyip buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis edelim.
Benden notlar ; Hazırladığımız puding ilk başta sulu oluyor endişe etmeyin olması gereken bu ;) içine pasta kreması ya da şantiyi ekleyince kıvamı tam oluyor.
Ben hem kremşanti ile hem pasta kremasıyla denedim. Bana sorarsanız pasta kreması ile çok daha güzel oldu :)dr oetker vanilyalı  pasta kreması kullandım.
Pudingimizi akşamdan yapıp dolapta bir gece bekletirsek çok daha lezzetli oluyor.Dolapta üstünü strechlemeyi unutmayın:)
Cuplarla servis etmek yerine büyük bir borcama hepsini döşeyip dilimleyerekte  servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)




21 Nisan 2014 Pazartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

El açması böreğin lezzetini çok sevsemde arada tembellik yapıp hazır yufkada kullanmıyor değilim:) işte size en basitinden ıspanaklı kol böreği tarifi...
Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği
malzemeler;

  • 5 adet yufka
  • 750 gr ıspanak
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı;
Ispanakları iri iri doğrayıp güzelce yıkayıp temizleyin.
Suyunu iyice sıkıp süzgeçte suyu tamamen akana kadar bekletin.
Soğanı minik minik yemeklik doğrayın ıspanak,sıvıyağ,tuz,karabiber,toz kırmızıbiber ve lor peyniriyle birlikte iyice harmanlayın.
1 su bardağı suya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Yufkayı tezgahın üzerine yayıp ortadan ikiye bölün.
Yağlı suyu bir fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürün.
ıspanaklı harcı yayın.
Yufkanın yarım ay gibi olan ucundan rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarmaya başlayın.
İlk yufkayı kendi içinde dolayarak gül böreği şekli verin.
Yağlanmış tepsinin tam ortasına koyun.
Diğer yufkalarıda aynı yöntemle hazırlayıp bu parçanın etrafına dolayın.
Yoğurt ve yumurta sarısını beraber çırpın.
Hazırladığımız böreğin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu ve susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak ya da ılık servis edin.
NOT; Tuz ve bahartları kendi damak tadınıza uygun olarak ekleyin.Ben tuzu 1 tatlı kaşığı,karabiber ve toz kırmızıbiberi birer çay kaşığı kullandım.
lor peyniri yerine az yağlı peynirde kullanabilirsiniz.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...