26 Ocak 2014 Pazar

ELMALI TART

Elmalı Turta
Gerekli malzemeler;
Hamuru için ;
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1çay bardağı toz şeker
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un
İç harcı için;
  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ocaktan indireceğimize yakın tarçın ve cevizi ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için;
Tüm malzemeleri birlikte iyice yoğurup streche sarıp 15-20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa koyuyoruz ki üzerine kolay rendeleyebilelim.
Tart kalıbımıza ya da uygun bir tepsiye borcamda olabilir tabanı hafifçe yağlayıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru yerleştiriyoruz.Kabarmaması için çatalla bir kaç yerden deliyoruz ki kabarmasın.
Hazırladığımız elmalı harcı üzerine yayıyoruz.Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeliyoruz.
170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun...




23 Ocak 2014 Perşembe

ÇÖREK OTLU PASTANE KURABİYESİ

Son zamanlarda hazırladığım kurabiyeler arasında, lezzet ve gevreklik bakımından en beğendiğim tarif bu oldu.Pastanelerde satılan tuzlu kurabiyelerden çok çok daha güzel bir kurabiye. Sizde denemek isterseniz işte tarifi...
Çörek otlu pastane kurabiyesi
Gerekli malzemeler;
  • 125 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine,beyazı hamuruna katılacak)
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu 
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı)
Hazırlanışı;
Tereyağ,sıvıyağ,yumurta beyazı,şeker ve tuzu elimizle hafif yoğurarak birbirine yediriyoruz.Yavaş yavaş unu,kabartma tozu ve çörek otunu ilave ediyoruz.Ele yapışmayacak sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamuru strece sarıp buzdolabında en az 20 dk dinlendiriyoruz.
Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında  açtığımız hamurumuza istediğimiz şekli veriyoruz.Ben kalpli kalıp kullandım.Bıçakla verevine karelerde kesebilirsiniz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu malzemeden bir tepsi çıkıyor.yaklaşık 30-35 adet.
Afiyet olsun... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...