22 Ekim 2014 Çarşamba

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI


 KARAMELLİ ETİMEK TATLISI

Malzemeler;
1 paket tuzsuz etimek
şerbeti için; 1.5 subardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için;
1 kg süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
2 kahve(Türk kahve) fincanı şeker
1 su bardağı toz krem şanti
Hazırlanışı;
Önce muhallebisini hazırlayalım.Muhallebi için toz şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp orta ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz.Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp soğuması için kenarı alıyoruz.
Şerbeti için şekeri tencereye alıyoruz.Orta ateşte eriyene kadar karamelize ediyoruz.Şeker eriyince üzerine 2 su bardağı suyu boşaltıp karıştırarak kaynamasını bekliyoruz.Bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Şekerle suyu buluşturduğumuzda şeker sertleşiyor endişe etmeyin karıştırmaya devam edin düzeliyor.
Etimekleri tepsiye dizip (ben kare borcam kullandım)üzerine hazırladığımız şerbeti her yerine eşit miktarda gelecek şekilde pay ediyoruz.
Şerbetin kendini çekmesi için 10 dk kadar bekliyoruz.Bu sırada soğuyan muhallebiye bir su bardağı toz şantiyi ekleyip mikserle güzelce çırpıyoruz.
Şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz.
Üzerine bol antep fıstığı ya da hindistan cevizi serpip en az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
Not;
Dolapta  bir gece beklerse daha lezzeti oluyor ayrıca daha düzgün dilimleniyor :) Şekeri karamelize ettiğimiz için azda olsa karamel lezzeti oluyor.Eğer karamel lezzeti sevmiyorsanız normal tatlı şerbeti gibi hazırlayın.
Kullandığım su bardakları 200 ml klasik su bardağı ölçüsü.
Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...