4 Temmuz 2014 Cuma

PASTANE USULÜ ŞEKERPARE

Hayırlı Ramazanlar tüm takipçilerime :)
 Blogumu sık sık güncelleyemesemde facebook sayfamda ve   ınstagram hesabımda paylaşımlarıma devam ediyorum hepinizi beklerim :)

Malzemeler;

  • 250 gr tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un 
Şerbeti için;
5 su bardağı şeker 
5 su bardağı su
yarım limon suyu

Hazırlanışı; 
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.
Şeker ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Çok koyu bir şerbet olmasın.Şerbeti ocaktan almadan önce yarım limon suyu sıkıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.
Şekerpare için yumurtanın sarısının birini üzeri için ayırıp tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 15 -20 dk kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Ben pastanelerdekine benzesin diye yassı bir şekil verdim.Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla bir çizik atıyoruz.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan tatlıya hemen soğuk şerbeti döküyoruz.
ilk sıcaklığı çıkınca üstüne bir tepsi kapatırsak şerbet daha güzel kendini çeker.
Afiyet olsun:)


3 yorum:

  1. nefissss... ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim tatlıdan :) nefis :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...