24 Nisan 2014 Perşembe

MAGNOLİA PUDİNG


Sütlü, meyveli tatlı seviyorsanız tam size göre bir tarif mutlaka deneyin derim.Hafif,lezzetli sunumuyla göz dolduran mangolia puding yaz günlerinde favori tatlınız olacak :)
MAGNOLİA PUDİNG
malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası( silme)
  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyalı toz pasta kreması ya da toz kremşanti
  • 1 paket eti burçak bisküvi ya da bebe bisküvisi
  • 2 adet muz,10-12 adet çilek
Hazırlanışı;
Süt,toz şeker ,yumurta sarısı,vanilya ,un ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştıralım.
Orta ateşte üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Kenarı alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
Bisküvileri rondadan geçirip toz haline getirelim.
Muz ve çileklerimizi istediğimiz şekilde doğrayalım.
Soğuyan pudingimize bir paket toz pasta kremasını ekleyip mikserle iyice çırpalım.
Hazırladığımız pudingimizi cuplarımıza bir sıra puding ,bir sıra toz bisküvi bir sıra meyve tekrar puding olacak şekilde paylaştıralım.En üste toz bisküvi ve meyve ile süsleyip buzdolabında en az 3-4 saat bekletip servis edelim.
Benden notlar ; Hazırladığımız puding ilk başta sulu oluyor endişe etmeyin olması gereken bu ;) içine pasta kreması ya da şantiyi ekleyince kıvamı tam oluyor.
Ben hem kremşanti ile hem pasta kremasıyla denedim. Bana sorarsanız pasta kreması ile çok daha güzel oldu :)dr oetker vanilyalı  pasta kreması kullandım.
Pudingimizi akşamdan yapıp dolapta bir gece bekletirsek çok daha lezzetli oluyor.Dolapta üstünü strechlemeyi unutmayın:)
Cuplarla servis etmek yerine büyük bir borcama hepsini döşeyip dilimleyerekte  servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)




1 yorum:

  1. çok şık sunum olmuş canım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...