21 Nisan 2014 Pazartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

El açması böreğin lezzetini çok sevsemde arada tembellik yapıp hazır yufkada kullanmıyor değilim:) işte size en basitinden ıspanaklı kol böreği tarifi...
Hazır yufkadan ıspanaklı kol böreği
malzemeler;

  • 5 adet yufka
  • 750 gr ıspanak
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • tuz,karabiber,toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı;
Ispanakları iri iri doğrayıp güzelce yıkayıp temizleyin.
Suyunu iyice sıkıp süzgeçte suyu tamamen akana kadar bekletin.
Soğanı minik minik yemeklik doğrayın ıspanak,sıvıyağ,tuz,karabiber,toz kırmızıbiber ve lor peyniriyle birlikte iyice harmanlayın.
1 su bardağı suya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin.
Yufkayı tezgahın üzerine yayıp ortadan ikiye bölün.
Yağlı suyu bir fırça yardımıyla yufkanın heryerine sürün.
ıspanaklı harcı yayın.
Yufkanın yarım ay gibi olan ucundan rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarmaya başlayın.
İlk yufkayı kendi içinde dolayarak gül böreği şekli verin.
Yağlanmış tepsinin tam ortasına koyun.
Diğer yufkalarıda aynı yöntemle hazırlayıp bu parçanın etrafına dolayın.
Yoğurt ve yumurta sarısını beraber çırpın.
Hazırladığımız böreğin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu ve susam serpin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Sıcak ya da ılık servis edin.
NOT; Tuz ve bahartları kendi damak tadınıza uygun olarak ekleyin.Ben tuzu 1 tatlı kaşığı,karabiber ve toz kırmızıbiberi birer çay kaşığı kullandım.
lor peyniri yerine az yağlı peynirde kullanabilirsiniz.




2 yorum:

  1. hangimiz kullanmıyoruz ki canım hazır yufkayı :)
    ellerine sağlık böreğin nefiss görünüyor :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. İmreniyorum sizlere. El açması börek benim için hayal. Hazır yufklarla gideriyorum evin börek özlemini ama eski zamanlarda büyüklerimin yaptığı el açmalarının yerini tutamıyor malesef.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...