27 Mart 2014 Perşembe

PATATESLİ KATMER POĞAÇA



 PATATESLİ KATMER POĞAÇA
Malzemeler;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta (akı içine ,sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar un
  • arasına sürmek için 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
İç harcı için;
3-4 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
tuz,pul biber,karabiber
                                                                             HAZIRLANIŞI;

Önce iç harcını hazırlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.Soğanlar pembeleştiğinde haşlanmış rendelenmiş patatesleri,tuz ve baharatlarını ekleyip kavuruyoruz.Soğuması için kenara alıyoruz.
Mayayı yarım çay bardağı ılık suda eritiyoruz.
Unun ortasını havuz gibi açıp içine ılık süt,sıvı yağ,yumurta akı şeker ,tuz ve erittiğimiz mayayı ekleyip özdeşleşene kadar yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Hamuru 8 eşit bezeye bölüyoruz.Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıyoruz.Açtığımız hamurların arasına oda sıcaklığındaki tereyağı sürüp üst üste diziyoruz.En üstte tereyağ olmayacak.
Hamuru büyükçe açıyoruz.Pizza dilimi şeklinde 18 parçaya bölüyoruz.Üçgenin geniş ucuna patatesli iç harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi gevşekçe sarıyoruz.Yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepsi mayasını bekliyoruz.Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp  arzuya göre susam ya da çörek otu serpip 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...