25 Mart 2014 Salı

KÜL KURABİYESİ

Ağızda dağılan lezzetli mi lezzetli nefis bir kurabiye kül kurabiyesi...

KÜL KURABİYESİ
Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 paket kabartma tozu 
  • aldığı kadar un
Üzeri için:
3 yemek kaşığı kakao (silme)
1.5 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı;
Yumurta,yağ,un ve kabartma tozu güzelce yoğurulur.Minik minik yuvarlaklar yapılıp tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Büyükçe bir kasede kakao ve pudra şekeri harmanlanır.Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince tek tek bu karışıma bulanır.
Kurabiyelerimiz servise hazır.
Bu ölçüden yaklaşık 40-45 adet kurabiye çıkıyor.




2 yorum:

  1. Elinize sağlıklı kesinlikle harika kurabiyeler sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, harika görünüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...