26 Mart 2014 Çarşamba

ÇEŞM-i NİGAR ÇORBASI


İsmi bile yeter bu çorbayı denemeye...
Osmanlı mutfağına ait bir tarif olan çeşm-i nigar çorbası aslında bildiğimiz mercimek çorbasının terbiyeli hali.Özellikle davet sofralarına çok yakışacağını düşündüğüm  bu çorbayı , biz ailecek çok beğendik.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

ÇEŞM-İ NİGAR ÇORBASI
 Malzemeler;

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 4/1 limon suyu
  • 6-7 su bardağı su ya da tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı;
Tencereye yağ ve yemeklik doğradığımız soğanlar alınır.Soğanları pembeleşene kadar kavuralım.
Un ekleyip  kısık ateşte 1-2 dakika hafif rengi dönene kadar kavurma işlemine devam edelim.
Mercimeği ilave edip suyunu ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirelim.
Çorbamızı blendırdan geçirip yavaş yavaş sütü ekleyelim.
Yumurta sarısını limon suyu ile güzelce çırpıp yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
Tuz ve karabiberi ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Üzerine  Kızarmış ekmek ve tereyağda pul biberi yakarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

3 yorum:

  1. nefis bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Corbanizi buyuk bir merakla denedim.Aslinda damak tadi bakimindan endishelerim vardi. Ama sizinde vurguladiginiz uzere sirf corcanin adindan dolayi denedim. Ve cok sevdik tadida adi gibi guzelmis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) deneyip beğenmiş olmanıza memnun oldum.Afiyet şifa olsun yiyenlere :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...