26 Ocak 2014 Pazar

ELMALI TART

Elmalı Turta
Gerekli malzemeler;
Hamuru için ;
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1çay bardağı toz şeker
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un
İç harcı için;
  • 5 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz.
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz.Şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ocaktan indireceğimize yakın tarçın ve cevizi ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için;
Tüm malzemeleri birlikte iyice yoğurup streche sarıp 15-20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa koyuyoruz ki üzerine kolay rendeleyebilelim.
Tart kalıbımıza ya da uygun bir tepsiye borcamda olabilir tabanı hafifçe yağlayıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru yerleştiriyoruz.Kabarmaması için çatalla bir kaç yerden deliyoruz ki kabarmasın.
Hazırladığımız elmalı harcı üzerine yayıyoruz.Buzlukta beklettiğimiz hamuru üzerine rendeliyoruz.
170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun...




3 yorum:

  1. elmalı tarifleri çok severim.tarçınla miss gibi olur.elmalı turta çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık en sevdiğim tartlardan biridir sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bende çok sık yaparım. Gerçekten çok lezzetli oluyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...