23 Ocak 2014 Perşembe

ÇÖREK OTLU PASTANE KURABİYESİ

Son zamanlarda hazırladığım kurabiyeler arasında, lezzet ve gevreklik bakımından en beğendiğim tarif bu oldu.Pastanelerde satılan tuzlu kurabiyelerden çok çok daha güzel bir kurabiye. Sizde denemek isterseniz işte tarifi...
Çörek otlu pastane kurabiyesi
Gerekli malzemeler;
  • 125 gr tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı üzerine,beyazı hamuruna katılacak)
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu 
  • yarım paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı)
Hazırlanışı;
Tereyağ,sıvıyağ,yumurta beyazı,şeker ve tuzu elimizle hafif yoğurarak birbirine yediriyoruz.Yavaş yavaş unu,kabartma tozu ve çörek otunu ilave ediyoruz.Ele yapışmayacak sert olmayan bir hamur elde ediyoruz.Hamuru strece sarıp buzdolabında en az 20 dk dinlendiriyoruz.
Merdane ile yaklaşık 1 cm kalınlığında  açtığımız hamurumuza istediğimiz şekli veriyoruz.Ben kalpli kalıp kullandım.Bıçakla verevine karelerde kesebilirsiniz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 170-180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu malzemeden bir tepsi çıkıyor.yaklaşık 30-35 adet.
Afiyet olsun... 

1 yorum:

  1. Elinize sağlık bu kurabiye çok meşhur oldu artık ben de denesem iyi olacak sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...