29 Kasım 2013 Cuma

EV YAPIMI MOZAİK PASTA


Acil durum kurtarıcısı bir pastadır kendisi:)bizim evde çok sevilir.Bir fincan kahvenin yanında ikram edebileceğiniz en pratik tarif...

                                                             MOZAİK PASTA
 Malzemeler;

  • 2 paket petibör bisküvi (350 gr)
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (büyük çay bardağı)
  • 1 çay bardağı şeker(büyük çay bardağı)
  • 3 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı;
Tereyağı kısık ateşte eritiyoruz.Ocağın altını kapatıyoruz.
Eriyen yağımıza süt ,şeker ve kakaoyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
Bisküvileri iri parçalar halinde kırıyoruz.
Ilınan karşımla bisküvileri karıştırıyoruz.Bu noktada bisküvileri ezmemeye dikkat edelim.
Strech film serdiğimiz kalıbımıza bisküvili karışımı döküyoruz.Kaşığın tersi ile hafif bastırıp düzeltiyoruz.
Strechle üzerini kapatıp buzlukta en az iki saat dinlendirip servis ediyoruz.
Dilerseniz üzerine çikolata sosu hazırlayıp kullanabilirsiniz.




28 Kasım 2013 Perşembe

PORTAKALLI KEK

Kış mevsiminin en güzel yanlarından biridir bence, mutfaktan gelen mis gibi portakallı kek kokusu.
Hem basit hem lezzetli bir kek,evde malzemeniz varsa çay olana kadar hazır:)Birde çikolatalı portakallı kek tarifim var ki asla vazgeçemediğim tarifi için buraya bakabilirsiniz.
PORTAKALLI KEK
Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 100 ml (yarım su bardağı)sıvı yağ
  • 100 ml (yarım su bardağı )süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 portakal 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
Hazırlanışı;
Portakalın kabuğu rendelenir suyu sıkılır.
Yumurta ve şeker homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpılır.
Sıvı yağ,süt ,yoğurt ve  portakalın suyu ilave edilip çırpmaya devam edilir.
Un,kabartma tozu ve vanilya birlikte elenir ve karışıma ilave edilir.
En son portakal kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır.
Kek karışımımız boza kıvamında olacak.
Yağladığımız bir kek kalıbına karışım dökülür.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk da pişiyor.
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edersek kekimizden en iyi sonucu alabiliriz.
Not;Pişen kekimizi kalıptan hemen çıkarmıyoruz ki parçalanmasın.Kalıbı tel ızgara üzerine ters çevirip üzerine nemli bir mutfak havlusu örtüp 15 -20 dk bekletirsek kekimiz kolayca kalıbımızdan çıkacaktır.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...