13 Ağustos 2013 Salı

FIRIN SÜTLAÇ


FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler;
1 lt süt
1 kahve fincanı pirinç(türk kahvesi fincanı)
1 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı(silme)buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
 tuz
Hazırlanışı;
Pirinçler 2 su bardağı su ve bir çimdik tuz  ile iyice haşlanır.
Süt ,şeker ve haşladığımız pirinç genişçe bir tencereye alınır.Karıştıra karıştıra kaynamaya bırakılır.
Ayrı bir kapta nişasta  ve vanilya çok az süt ya da su ile karıştırılarak inceltilir.
Kaynayan süte yavaş yavaş bir yandan karıştırarak nişastalı karışım eklenir.
Sütlacınız sulu olacaktır merak etmeyin fırınada girince koyulaşıyor.
Hazırladığımız sütlaçtan bir kase ayrılır.Kalan kısmı fırına ısıya dayanıklı kaplara bölüştürülür.
Yumurta sarısını iyice çırpıp ayırdığımız sütlaçla karıştıralım.
Hazırladığımız kaselerde ki sütlaçların üzerine kaşık yardımıyla paylaştıralım.Bu yumurtalı karışımı hazırlamamızın nedeni fırında sütlacın üzerinin daha iyi kızarması.
Fırını  200 dereceye ayarlayalım.Fırın tepsisine kaseleri dizip yarısına gelecek şekilde su koyalım.
Bu şekilde fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.
*************************************************************
Benden notlar;
Ben toprak kap kullandım bu malzemeden tam 6 kase çıktı.
İlk pişirdiğimizde sütlacın sulu olması sizi aldatmasın fırına girince epey koyulaşıyor.Ben koyu severeim diyorsanız nişasta ya da pirinç oranını arttırabilirsiniz.
Fırında üst ızgara bölümünü çalıştırdım yaklaşık 20 dkda kızardı.
Afiyet olsun...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...