22 Temmuz 2013 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI


Ezogelin çorbasının bir kaç pişirme yöntemi var.Benim için en kolay olanını yazdım tarifte.Taneli çorba sevmeyenler için blendırdan geçirip öyle servis ediyorum ben.Fakat yinede ilk tercihim orjinal şekli.

Ezogelin Çorbası (6-8 kişilik)
malzemeler;
  • 1 çay bardağı(orta boy) kırmızı mercimek
  • 1/2  çay bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 6-7 bardak su ya da tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça (biber ve domates karışık)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber,kırmızı biber,nane
Hazırlanışı;
Tereyağı genişçe bir tencereye alıyoruz.
Soğanları ince ince doğrayıp kızdırdığımız yağda kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinç,bulgur ve mercimeği ekleyip 6-7 bardak suyumuzu ilave ediyoruz.
Tuz ,karabiber ve nanesinide ekleyip pişiriyoruz.
Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave ediyoruz.
Pişen çorbamızı üzerine kırmızı biber serperek servis ediyoruz.

18 Temmuz 2013 Perşembe

FIRINDA GÜVEÇ

Mübarek Ramazan ayının 10.gününe eriştik çok şükür.Biraz geç olsada  tüm okuyucularıma hayırlı Ramazanlar diliyorum.Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul eylesin inşallah...
 Yaz mevsiminde olduğumuz için iftar menülerimizin daha hafif olmasına özen gösteriyorum.Lakin vazgeçemediğim pişirme ve sunum yöntemlerim var benimde. Onlardan biri fırında güveç.Lezzeti damak çatlatan cinsinden eşimin deyimiyle on numara :)

FIRINDA GÜVEÇ (4 kişilik)
Malzemeler

  • 500 gr dana yağsız kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet küçük patlıcan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • tuz,karabiber
  • sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı;

  • Etler yarı pişmiş kıvama gelene kadar pişirilir.Ben düdüklü tencerede az suyla 15 dk pişirdim.
  • Başka bir tencerede  yemeklik doğradığımız soğan az yağ ile kavrulur.Salça eklendikten sonra yarı pişmiş etlerimizi ve ince doğranmış biberlerimizide  ekleyip pişmeye bırakırız.
  • Etler pişerken,küp küp doğradığımız patlıcan ve patatesi kızartıp fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine alalım.
  • Tek kişilk güveç kaplarımıza et ve sebzelerimizi eşit ölçülerde paylaştıralım.Üstüne rendelenmiş kaşar peynirinide ilave edelim.200 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. 
  • Et ve sebzeleri daha önceden pişirip sofraya oturmadan 15 dk önce fırınlayabilirsiniz.İki malzemede pişmiş olduğu için kaşarın erimesi için olan vakit bizim için yeterli oluyor.
Afiyet olsun...

17 Temmuz 2013 Çarşamba

En hünerli hanımların bile böyle iyi yardımcıları olmalı…

Pakmaya pişirme yardımcıları siz Mutfağın Yıldızlarına her ihtiyaç duyduğunuzda en iyisini sunmaya hazır.

Ne arzu etmiştiniz? Lezzetleri kabartan hamur kabartma tozu, tatlılara lezzet katan şekerli vanilin, pastaları kekleri süsleyen toz kakao, hamur işlerinin vazgeçilmezi karbonat, bir lezzet klasiği pudra şekeri, sütü nefis tatlılara dönüştüren buğday ve pirinç nişastası, her mutfağın yardımcısı pirinç ve mısır unu, pane yemeklere hayat veren galeta unu… Hepsi enfes sofraları donatmanız için… Hepsi Pakmaya’dan…

Ramazan’da, bayramda; iftarda sahurda; ailece, misafirlerle; arkadaşlarla, akrabalarla… Sevinci, neşeyi, lezzeti paylaşmak için Pakmaya pişirme yardımcılarına gönül rahatlığıyla güvenin.


Yaz Şekerparesi

Malzemeler:
Şekerpare için:

• 1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
• 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (4g)
• 1/3 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (45 g)
• 4 Yemek Kaşığı Tereyağı (70g)
• 1 Adet Yumurta
• 2 Çay Kaşığı İrmik (5g)
• ¼ Çay Bardağı Toz Badem (10g)
• 2/3 Çay Bardağı Antep Fıstığı (20g)
• ½ Limonun Kabuğunun Rendesi
Şurup için :
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 4 Su Bardağı Su (800ml)
• ½ Limonun Suyu
Krema için :
• 1 Su Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (120g)
• 1 Su Bardağı Beyaz Krem Peynir (200g)
• ½ Limon Kabuğu Rendesi
• İsteğe Göre 1 Çay Kaşığı Vanilya Özütü


Hazırlanışı:
1. Fırınınızı önceden 190°C ayarlayıp ısıtın.
2. Bir sos tenceresinde, şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
3. Bir karıştırma kabına un ve Pakmaya Hamur Kabartma Tozu’nu eleyerek aktarın. Toz badem, irmik ve tereyağını da ekleyerek parmak uçlarınızla ovuşturarak tamamen eritip karıştırın.
4. Kurabiye hamuru kıvamındaki hamuru 4-5 dakika yoğurun.
5. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
6. Ortalarına Antep fıstığı yerleştirip, önceden 190°C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika pişirin.
7. Bir sos tenceresinde şurup malzemelerini kaynatıp hazırlayın. Soğumaya bırakın.
8. Bir çırpma kabında krema malzemelerini düşük devirde çırpıp, soğuması için buzdolabında 30-35 dakika bekletin.
9. Fırından çıkarınca 5 dakika bekletip, üzerine soğuk şurubu dökün.
10. Arada kaşıkla şurubu üzerlerine gezdirip, üzerinde krem peynirli krema ile soğuk servis edin.


Kalbura Bastı

Malzemeler:
• 2 ½ Su Bardağı Buğday Unu (250g)
• 1 Paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
• ½ Çay Bardağı Yoğurt (50g)
• 1 Adet Yumurta
• ½ Su Bardağı İrmik (70g)
• 7 Yemek Kaşığı Margarin (125g)
• 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (100ml)
• 1 Paket Pakmaya Şekerli Vanilin
• 1 Su Bardağı Ceviz (İri Dövülmüş)
Şurup için:
• 4 Su Bardağı Şeker (700g)
• 3 Su Bardağı Su (600ml)
• 2 Çay Kaşığı Limon Suyu
Servis için:
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (100ml) (Krem Şanti için)
• 1 Paket Pakmaya Çikolatalı Sos
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml) (Sos için)


Hazırlanışı:

1. Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
2. Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
3. Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
5. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın.
İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
6. Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
7. Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
8. 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
9. Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
10. Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.


Bir bumads advertorial içeriğidir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...