22 Mayıs 2013 Çarşamba

DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

 Davet sofraları için alternatif olacak bir yemek.En sevdiğim yanı ise ön hazırlığını yapıp servisten 20 dk önce fırına atıp sıcak sıcak ikram edebilmemiz.
 DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

  • 10 parça kuzu pirzola
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • karabiber
  • tuz
  • kekik
Hazırlanışı;
Sıvı yağı bir tavaya alıp pirzolayı önlü arkalı kızartın.Etlere kekik ve karabiber serpin.
Etler kızarırken domates,biber,soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp bir tavaya alın.Tuz ekleyin.Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Pirzolaların uç kısmına alimünyum folya sarın.Fırın kabına uç kısımları dışarı gelecek şekilde dizin.
Sosu etlerin üzerine eşit şekilde dağıtın.
Fırın kabının üzerini alimünyum folya ile kapatın 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.Sıcak servis edin.
Yemeği sabahtan hazırlayıp servise 20 dk kala fırına verebilirsiniz.



16 Mayıs 2013 Perşembe

KANDİL SİMİDİ


Dilimize düşen, kalbimizden geçen, bizim bilemediğimiz, ama bizim için hayırlı olan ne varsa dua olup kabul olması dileğiyle Hayırlı Kandiller...
Bugün bir değişiklik yapıp kandil simitlerimizi bu şekilde sunmaya ne dersiniz?maksat yüzlerde küçükte olsa bir gülümseme:)

KANDİL SİMİDİ
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ(küçük çay bardağı)
  • yarım çay bardağı sirke (küçük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 140 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Hazırlanışı;Yumurtanın sarısının birini üzerine sürmek için ayırıyoruz. Kalan tüm malzemeleri karıştırıp çok sert olmayan kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 15 - 20 dk buzdolabında dinlendiriyoruz. Simit şekli verip üzerine yumurta  sarısı sürüyoruz.Arzuya göre susam ya da çörek otu serpiyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...