22 Nisan 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ KEDİ DİLİ PASTA




Çilek mevsimi geldi çattı...artık bol bol pasta yapma zamanıdır:)bu sefer kedi dili bisküvi ile yaptığım pastanın üzerini çileklerle süsledim. Normalde  içinede  çilek koymam lazımdı ama  aceleden unutmuşum:)Siz koydum kabul edin artık:)


ÇİLEKLİ KEDİ DİLİ PASTA

  • 1 Paket kedi dili bisküvi
  • 1 kg süt(bir çay bardağı ayırıyoruz )
  • 4 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr teremyağ
  • çilek
Hazırlanışı;

Süt,un,şeker,vanilya bir tencereye alınır kısık ateşte  sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.Kaynamaya başlayınca 125 gr teremyağ ilave edilip ocaktan alınır.Muhallebimiz soğurken bizde pastamızın tabanını hazırlayalım.Kedi dili bisküvilerimizi kelepçeli kalıbımızın yüksekliğinde kırıyoruz Ayırdığımız süt ile ıslatıp  kalıbın yan duvarına ve tabanına  sıra sıra diziyoruz.Soğuyan muhallebimizi bir kat döşüyoruz üzerine kırdığımız kedi dilinden kalan parçaları döşüyoruz.Bir kat daha muhallebi  döşeyip  minik minik doğradığımız çilekleri ilave ediyoruz.Kalan muhallebiyi çileklerin üzerine döküyoruz.Pastamız soğuduktan sonra üzerine çilekleri diziyoruz.Ben kalan boşluklara frambuazlı prinç patlağı doldurdum siz evde ki malzemelerden yararlanıp çikolata vs...pastayı süsleyebilirsiniz.Bir gece dolapta beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz.Dimleyip servis ediyoruz.
Bu pastayı değişik meyvelerlede hazırlayabilirsiniz.

10 Nisan 2013 Çarşamba

HURMALI KURABİYE

 Evde ki hurmalarla kurabiye mi tart mı yapsam  diye düşünürken seçimi kurabiyeden yana yapmış olmam tesadüf değil sanırım. Zaten işim gücüm aklım fikrim kurabiye değil mi:)
Tarife geçmeden önce hurmalı kurabiye hakkında ki görüşlerimi bildireyim yine sizlere:)
Bir kere hurma seviyorsanız tatlıylada aranız iyiyse bu kurabiye tam sizlik...Hurmanın verdiği tatlılık ve kurabiyenin şekeri ile birleşince cidden çok tatlı oldu bir daha ki sefere hamurun şekerini azaltmayı düşünüyorum.Kurabiyelere pudra şekeri serpmeden bir kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz.İç malzemesi kuru olduğundan bozulma yumuşama olmuyor.Değişik lezzetler sevenlere güzel bir öneri Hurmalı kurabiyeler...
HURMALI KURABİYE

  • 250 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
içi için;
250 gr hurma
1 çay bardağı fındık(ceviz ya da fıstıkda olabilir)


Hazırlanışı;
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Üzerine sırasıyla yoğurt,yumurta ,un ve kabartma tozu ilave edilir güzelce yoğurulur.Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Hamurumuzu streç filme sarıp  en az 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.Bizde bu esnada iç malzememizi hazırlıyoruz.Hurmaları sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlayalım çekirdeklerini çıkartalım.Rondoda fındıklarla beraber çekelim.Hamurumsu bir karışım olacak.Rondosu ya da mutfak robotu olmayanlar hurmaları minik minik doğrayıp dövülmüş fındıkla karıştırabilir.Fındık yerine ceviz ya da fıstıkda kullanabilirsiniz.Önemli olan evde ki malzemeyi değerlendirmek.
Hamurumuzu dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ortasını açıp hurmalı iç harcımızdan koyup poğaça gibi kapatalım.İstersek farklı kurabiye şekillerindende faydalanabiliriz.Elinizde yuvarlak bir kalıp varsa onunla kesip daha kolay şekil verebilirsiniz.
Hazırladığımız kurabiyeleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.Her fırının pişirme süresi farklı sık sık kontrol ederseniz iyi olur üstleri kızarmadan çıkarmak gerekiyor fırından.
Kurabiyelerimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...