7 Şubat 2013 Perşembe

HAVUÇLU KEK





Kış mevsiminin  favori keki olsa gerek havuçlu kek.Klasikleşmiş her evde pişen bir tarif  olsada arşivimde bulunması adına bende eklemeden geçemedim.
HAVUÇLU KEK
Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç(2 havuç)
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı;
Yumurtalar şeker ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpılır.Yoğurt ve yağ eklenir çırpmaya devam edilir.Rendelediğimiz havuçları ,tarçın,ceviz , un ve kabartma tozunu  ekleyip iki üç dakika daha karıştırıp Hamuru  kalıbımıza döküyoruz 170 derecede fırının kapağını hiç açmadan 30 dakikada pişiriyoruz.Her fırının pişirme süresi farklı kürdan testiyle sizde kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
Verdiğim ölçü küçük kek kalıbına göredir.
Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri ya da çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz afiye olsun:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...