26 Ocak 2013 Cumartesi

KÖRİLİ TAVUK SUYU ÇORBA


Köri ile tanışmam hatta kaynaşmam diyebilirim (çok haşır neşiriz kendisi ile bu ara:))çok uzun süre olmadı...özellikle tavuk yemeklerine çok yakıştığını düşünüyorum.Soğuk kış günlerinde  içimizi ısıtacak bol vitaminli mis gibi bir tavuk çorbası tarifi ...Köri ile hala tanışmamış olanlar ön yargılı olmayın deneyin derim ben:)

KÖRİLİ TAVUK SUYU ÇORBA

  • 1 tavuk gögsü
  • 5 bardak su
  • 1 adet  kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı un(tepeleme)
  • 1 çay kaşığı köri(silme)
  • tuz,karabiber(isteğe bağlı)
  • 5-6 dal maydanoz
Hazırlanışı;
Tavuk gögsünü bir tencereye alıp üzerine 5 bardak su ekliyoruz.Soğanın kabuklarını soyup bütün olarak tencereye atıyoruz.Tuzunu ilave edip orta ateşte pişiriyoruz.Pişen tavuk suyumuzu süzüp içinde ki soğanı çıkarıyoruz.
Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını alıp  kısık ateşte eritiyoruz.Üzerine unu ilave edip hafif kavuruyoruz.Bu noktada dikkat edin rengi dönmesin.Un kokusu çıkınca üzerine rendelediğimiz havuçları ilave ediyoruz.Havucu rendenin ince tarafı ile rendelemenizi tavsiye ederim.Üzerine hazırladığımız tavuk suyunu ilave ediyoruz.Kaynamaya başlayınca tel şehriyeleri ve minik minik doğradığımız tavuk etlerini ilave ediyoruz.Kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.En son ocaktan indireceğimize yakın bir çay kaşığı köri (silme)ilave ediyoruz.İsteğe bağlı olarak karabiber ve maydanoz ilave edip ocaktan alıyoruz.
Not:Özellikle tavuk gögsü almanız gerekmiyor.Tavuğun herhangi bir kısmı ilede our önemli olan tavuk suyu hazırlamak.Ben yağsız olduğu için gögüs kısmını kullanıyorum.Hatta bir gögüs çorbaya çok geliyor kalan etleri tavuklu pilav olarak değerlendiriyorum.
Köriyi ilk kullanımda çay kaşığının ucuyla kullanın tadını severseniz azar azar artıtrabilirsiniz.

10 Ocak 2013 Perşembe

BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME -EKMEK PİZZASI

Bayat ekmekleri değerlendirmek adına pizza sever çocuklarıma pizza tadında ekmekler hazırladım bu sefer.Hazırlaması sadece 10 dakikanınızı alıyor hem  bayat ekmeklerinizi  israf etmiyorsunuz hemde kahvaltı için değişik bir alternatif oluyor...Evde ki malzemeler ve damak tadına göre değişik malzemelerle hazırlayabilirsiniz.

Bayat ekmek pizzası 
Malzemeler;

  • 6 dilim bayat  ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 12 dilim sucuk
  • 6 dilim salam
  • kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı;
Yumurta ve sıvı yağı çırpıp ekmek dilimlerinin üzerine bir fırça yardımıyla sürüyoruz.Üzerine biraz kaşar peyniri rendesi onun üzerine sucuk,salam vb...malzemelerini koyuyoruz en üste tekrar kaşar peyniri rendesi serpip 175 derecede önceden ısıtılmış fırında kaşar peynirleri eriyene kadar tutup çıkartıyoruz.Fazla tutarsak ekmekler kuruyabiliyor.



7 Ocak 2013 Pazartesi

BAHÇIVAN KURABİYESİ İLE YILIN İLK POSTU

Dışarıda lapa lapa kar yağıyor hava buz...
Bloga 2013 ün ilk tarifini  ekleyesim geldi birden :)karıştırdım arşivi eklenmemiş bir çok fotoğraf beni bekliyor. Bazı tariflerin mevsimi çoktan geçmiş:)zaman yetmiyor artık bana...düşünüyorumda eskiden ne kadar çok boş vaktim varmış ne boş işlerle geçirmişim vaktimi kıymet bilmeden.Hala okunmayı bekleyen kitaplarım var onları bitirmeden söz verdim kendime yenilerini almayacağım.Yeni tarifler denemem gerek,Ekim ayında şeker hamurundan çiçek kursuna gittim hala bir gül çalışabilmiş değilim:(daha planlı olmalıyım...
Burayıda boşlamamam lazım  burası benim prensesimin canparemin tarif defteri ona annesinden küçücük bir anı...şimdiden lezzetedair benim dimi anne deyip geziyor ortalıkta:)Söz uçar yazı kalır misali vakit buldukça birşeyler karalamam lazım kuzum için...ve daha yapmam gereken bir çok şey var elimden geldiğince vaktim yettiğince ama herşeyden önemlisi Rabbim izin verdiği sürece...
Lafı fazla uzatmadan fotoğrafta gördüğünüz kurabiyelerin tarifine geçeyim.
Bu tarifi dr oetkerin çeşnili kabartma tozu paketlerinin arkasında görüp denemiştim.Kabartma tozu mahlepli,susam aromalı tuzlu kurabiye ve poğaçalarınıza çok yakışıyor.
Bu havada sıcacık çayın yanında güzel  gider diye düşünüyorum.

BAHÇIVAN KURABİYESİ

Gerekli Malzemeler;

  • 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 150 gr yumuşak margarin
  • 3-3.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 adet taze soğan(ince doğranmış)
  • yarım demet maydanoz ve dereotu(ince doğranmış)
Hazırlanışı;
Yumurta,margarin,un ve kabartma tozu birlikte güzelce yoğurulur.İçine ince kıyılmış taze soğan maydanoz ve dereotu eklenir.Tekrar yoğurulur.İstediğiniz şekil verilip üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin umarım sizde benim gibi beğenirsiniz yorumlarınızı bekliyorum...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...