18 Eylül 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BAMYA YEMEĞİ


Arşivi temizlerken geçen yıldan kalan bu fotoğrafı atladığımı farkettim.Bamya mevsimi geçmek üzereyken tarifi paylaşayım.Bamya pişirirken sümüklenmesi çoğumuzun korkulu rüyasıdır.Onu önlemenin yolu bamyalarımızı ayıklamadan önce güzelce yıkayıp kurulamak ve bekletmeden pişirmek gerek. Limon suyuda bamyanın olmazsa olmazıdır.Ayrıca bamya yemeğini pişirirken kaşıkla karıştırmak yerine tencereyi hafifçe sallayıp karışmasını sağlamalıyız.

Zeytinyağlı Bamya yemeği
Malzemeler;
.500 gr bamya
.1 adet orta boy soğan
.2 adet iri boy domates
.yarım çay bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
.1 yemek kaşığı limon suyu
.1 çay kaşığı şeker
.tuz
.su
Hazırlanışı;
Bamyaları güzelce yıkayıp ayıklıyoruz.
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Üzerine rendelediğimiz tuz , şeker ve domatesleri ilave edip 3-4 dk kavuruyoruz.
Bamyayı ve limon suyunu ekleyip bamyaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip  pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok da güzel gözüküyor. Eğer ayıkladıktan sonra tuz ve limonla ovup yarım saat bekletirseniz de sümüklenme olmuyor. En sevdiğim sebzedir amam nedense bu sene fazla yiyemedim.

    YanıtlaSil
  2. bayılırım bamyaya, tariflerinizi gezdim, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...