19 Eylül 2013 Perşembe

KAŞARLI KÖFTE


Okulların açılmasıyla birlikte bizim evde pratik yemekler sezonuda açıldı:)Önceden hazırlayıp dondurucuya attığım köftelerimi  okuldan gelen çocuklarıma pratik şekilde hazırlıyorum.Pratik olmasına rağmen çok   lezzetli bir tarif...
KAŞARLI KÖFTE
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı(tepeleme) rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • tuz,isteğe bağlı baharatlar
Hazırlanışı;
Soğanı ve ekmeği rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Kıymayı derin bir yoğurma kabına alıp tuz ,istediğiniz baharatlar  (karabiber ve kimyon kullandım)soğan ,kaşar ve  ekmek içini ilave edip güzelce yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın elinizle hafifçe bastırıp şekil verin.
Hazırladığınız köftelerin üzerini strechle sarıp  en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Yağsız teflon tavada önlü arkalı pişirin.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor köftelerin :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çocuklu olunca böyle tedbirli davranmak şart oluyor. Ayrıca görüntü hiç de dondurucudan çıkmış gibi değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım... Eşim çok sevmesede köftenin her halini bayılarak yerim :)

    YanıtlaSil
  4. yumurta yok içinde sanırım harçta...
    kaşarlı bende yapim değişik bir tat olur..Yumarta koyunca buzlukta fazla tutamıyorum çünkü canım ben...
    Ellerine sağlık
    Mergül

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık canım nefıs olmuş cok severım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...