22 Temmuz 2013 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI


Ezogelin çorbasının bir kaç pişirme yöntemi var.Benim için en kolay olanını yazdım tarifte.Taneli çorba sevmeyenler için blendırdan geçirip öyle servis ediyorum ben.Fakat yinede ilk tercihim orjinal şekli.

Ezogelin Çorbası (6-8 kişilik)
malzemeler;
  • 1 çay bardağı(orta boy) kırmızı mercimek
  • 1/2  çay bardağı ince bulgur
  • 1 çorba kaşığı pirinç
  • 6-7 bardak su ya da tavuk suyu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça (biber ve domates karışık)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz,karabiber,kırmızı biber,nane
Hazırlanışı;
Tereyağı genişçe bir tencereye alıyoruz.
Soğanları ince ince doğrayıp kızdırdığımız yağda kavuruyoruz.
Yıkanmış pirinç,bulgur ve mercimeği ekleyip 6-7 bardak suyumuzu ilave ediyoruz.
Tuz ,karabiber ve nanesinide ekleyip pişiriyoruz.
Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave ediyoruz.
Pişen çorbamızı üzerine kırmızı biber serperek servis ediyoruz.

6 yorum:

  1. Eline sağlık çorba nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.Görüntü nefisss.

    YanıtlaSil
  3. nefis bir çorba canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Tartışmasız herkesin en çok sevdiği çorbadır
    bende çok severim
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canımm..
    mis gibi nefis ezogelin çorbası çok severim..
    hayırlı iftarlar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. en sevdiğim ve hiç bıkmayacağım çorbalardan biri :) ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...