22 Mayıs 2013 Çarşamba

DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

 Davet sofraları için alternatif olacak bir yemek.En sevdiğim yanı ise ön hazırlığını yapıp servisten 20 dk önce fırına atıp sıcak sıcak ikram edebilmemiz.
 DOMATES SOSLU KUZU PİRZOLA

  • 10 parça kuzu pirzola
  • 4-5 adet orta boy domates
  • 5 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • karabiber
  • tuz
  • kekik
Hazırlanışı;
Sıvı yağı bir tavaya alıp pirzolayı önlü arkalı kızartın.Etlere kekik ve karabiber serpin.
Etler kızarırken domates,biber,soğan ve sarımsağı minik minik doğrayıp bir tavaya alın.Tuz ekleyin.Sos kıvamına gelene kadar pişirin.
Pirzolaların uç kısmına alimünyum folya sarın.Fırın kabına uç kısımları dışarı gelecek şekilde dizin.
Sosu etlerin üzerine eşit şekilde dağıtın.
Fırın kabının üzerini alimünyum folya ile kapatın 200 derecelik fırında 15-20 dk pişirin.Sıcak servis edin.
Yemeği sabahtan hazırlayıp servise 20 dk kala fırına verebilirsiniz.



5 yorum:

  1. Sevgili Yeşim
    eline sağlık çok güzel görünüyorlar , sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok şık,çok nefis,çok çekici :)
    Ellerine sağlık Yeşimcim,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çok leziz ve şık olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. sunumuda ayrı bir güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ahh Facebook neden göremedik bu tarifi orada:)
    Kuzu eti sevmesem de sunum çok şık.
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...