10 Nisan 2013 Çarşamba

HURMALI KURABİYE

 Evde ki hurmalarla kurabiye mi tart mı yapsam  diye düşünürken seçimi kurabiyeden yana yapmış olmam tesadüf değil sanırım. Zaten işim gücüm aklım fikrim kurabiye değil mi:)
Tarife geçmeden önce hurmalı kurabiye hakkında ki görüşlerimi bildireyim yine sizlere:)
Bir kere hurma seviyorsanız tatlıylada aranız iyiyse bu kurabiye tam sizlik...Hurmanın verdiği tatlılık ve kurabiyenin şekeri ile birleşince cidden çok tatlı oldu bir daha ki sefere hamurun şekerini azaltmayı düşünüyorum.Kurabiyelere pudra şekeri serpmeden bir kavanoza koyup uzun süre saklayabilirsiniz.İç malzemesi kuru olduğundan bozulma yumuşama olmuyor.Değişik lezzetler sevenlere güzel bir öneri Hurmalı kurabiyeler...
HURMALI KURABİYE

  • 250 gr tereyağ ya da margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • 4-5 su bardağı un
içi için;
250 gr hurma
1 çay bardağı fındık(ceviz ya da fıstıkda olabilir)


Hazırlanışı;
Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Üzerine sırasıyla yoğurt,yumurta ,un ve kabartma tozu ilave edilir güzelce yoğurulur.Unu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor.Hamurumuzu streç filme sarıp  en az 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.Bizde bu esnada iç malzememizi hazırlıyoruz.Hurmaları sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlayalım çekirdeklerini çıkartalım.Rondoda fındıklarla beraber çekelim.Hamurumsu bir karışım olacak.Rondosu ya da mutfak robotu olmayanlar hurmaları minik minik doğrayıp dövülmüş fındıkla karıştırabilir.Fındık yerine ceviz ya da fıstıkda kullanabilirsiniz.Önemli olan evde ki malzemeyi değerlendirmek.
Hamurumuzu dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ortasını açıp hurmalı iç harcımızdan koyup poğaça gibi kapatalım.İstersek farklı kurabiye şekillerindende faydalanabiliriz.Elinizde yuvarlak bir kalıp varsa onunla kesip daha kolay şekil verebilirsiniz.
Hazırladığımız kurabiyeleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.Her fırının pişirme süresi farklı sık sık kontrol ederseniz iyi olur üstleri kızarmadan çıkarmak gerekiyor fırından.
Kurabiyelerimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun:)

6 yorum:

  1. hurmali kek yaptımda kurabiye denememiştim deneyeyim
    ellerine sağlık çok güzeller

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık hurmalı hemde misssss mis

    YanıtlaSil
  3. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..
    harika görünüyor kurabiyelerin..
    çok öpüyorumm :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. mmmm...
    eminim nefis olmuştur.:)
    ellerine sağlık canım..
    aldım bi tanecik..;)
    öperim..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık nefis görünüyor.İlk fırsatta denemek istiyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...