29 Kasım 2012 Perşembe

En Leziz Alışveriş Kulübü


Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!



Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

14 Kasım 2012 Çarşamba

ISLAK KEK

Blog yazmanın verdiği bir özellik olsa gerek farklı tatlar ,farklı lezzetler arayışına girmek.Bazen ufacık bir malzemenin sırası bile  bu ,tarif o tarif mi ? dedirtebiliyor insana.Demirbaş bir kaç tarifim dışında sürekli değişik tarifler denerim.Sonrada tarif defterime not düşerim bir öğretmen edasıyla :)orta ,iyi,süper diye...Hatta çok çok beğendiysem bir tarifi yanına beş yıldız atarım:)
İşte bu tarifte o beş yıldızlı tariflerden biri:)şimdiye kadar denediğim tüm ıslak keklerin pabucunu dama attırdı desem abartmış olmam:)fotoğraf çekmek için iki dilimi zor kurtardım eşim ve oğlumdan:)))
Artık favori ıslak kekim bu tabi daha iyisini bulana kadar:)
ISLAK KEK
Malzemeleri;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un 
  • 50 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyoruz.Kalan sıvı malzemeleri süt ve yağı eklendikten sonra un,kakao,kabartma tozu ve vanilya tozunu karışıma ilave ediyoruz.Tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıp uygun bir fırın tepsisine hamuru boşaltıyoruz.Hamur çok koyu değil endişe etmeyin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dkda pişiriyoruz.Kek pişerken sos için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz.Sosu kaynatmıyoruz.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosumuzu döküp kekimizi dilimliyoruz.Keki hemen dilimlememizde ki sebep sosun kekle iyice bütünleşmesi.
Not:keki pişirirken borcamın en büyük yuvarlak tepsisini kullandım tam geldi.
Kek yaparken unutmamamız gereken en önemli kural malzemelerin oda sıcaklığında olması yoksa iyi sonuç alamayız.
Afiyet olsun:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...