18 Eylül 2012 Salı

AJVAR SOS VE NİHAYET TATİL BİTER...


Uzun bir yaz tatili sonunda nihayet bugün yeni eğitim ve öğretim yılı başladı...Nihayet dememde bir isyan algılamayın sakın:)yaz tatili boyunca sbs sonucu beklemek sonrasında hangi okul derdine düşmek bizim için epey sancılı bir süreçti.Bunun yanında birde şu 4+4+4 karmaşası:(önümüzde ki yıl 66 aylık olacak kızımın kreş sürecini anaokuluna çevirmek uygun anaokulu aramak orda bile kuraya girmek...bütün bu süreci bugün kızımı ve oğlumu okullarına bırakıp sonlandırdık nihayet...
Oğlumun 9.sınıf öğrencisi olduğuna hala inanamasamda mutluluk ve gurur iki duyguyu aynı anda  yaşadık...Prenses zaten bir haftadır uygulama sınıfına gidiyordu hayatından çok çok memnun sabahın köründe kalkıp okula gitmek için sabırsızlanıyor:)
Bende bugün evde ki sessizlikten faydalanıp ajvar sos hazırlamaya koyuldum hemen...Ben bu sosa bayılıyorum hem kahvaltılık hem meze olarak kullanabilirsiniz.Mevsimin son patlıcan ve domateslerini değerlendirmek istiyorsanız işte tarifi...

AJVAR SOS

  • 2 adet iri kemer patlıcan
  • 4-5 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 adet iri soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
Hazırlanışı;
Patlıcan ve kırmızı biberleri közlüyoruz.Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda soteliyoruz.Sarımsakları ve rendelenmiş havucu  ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.Domatesleri rondadan geçirip ekliyoruz.Domatesler suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Sosumuz koyulaşınca közlediğimiz patlıcan ve biberleri küp küp doğrayıp ilave ediyoruz.Tuzunu ve biberini ilave edip 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.Blendırdan geçirip servis ediyoruz.
Ben kışlık hazırlayacağım zaman sosu tekrar kaynatıp kaynar kanar kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum.Soğuyunca serin bir yerde muhafaza ediyorum.Ama kavanoz kapağınız mutlaka yeni olmalı.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...