28 Haziran 2012 Perşembe

FALAFEL(Nohut Köftesi)

 Falafel Lübnana  ait bir yemek olarak bilinsede bizim damak tadımızada çok uyan bir ara sıcak...yapım aşaması mücveri anımsatıyor.Bazı tariflerde tahin ve susam kullanılıyor benim tarifimde yok ama ilk fırsatta tahinli olanı denemek istiyorum arada ki lezzet farkını yine burada paylaşırım.Yalnız size küçük bir hatırlatma yapayım :)Falafeli kızartırken karnınız tok olsun yoksa bir bir götürüyorsunuz sıcak sıcak:)

Falafel için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan(rendelenmiş)
  • 1 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • tuz,kimyon karabiber,kırmızı biber
  • maydanoz 
  • kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Haşlamış olduğumuz nohutları rondodan geçiriyoruz,yumurta ve unu  ilave edip tuz ,kabartma tozu ve baharatları ilave ediyoruz.İnce ince kıydığımız maydanozlarıda ilave edip güzelce yoğuruyoruz ele yapışıcak kıvamdaysa azar azar un ilave ediyoruz.Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alıyoruz.
Sıcak ve ya ılık olarak  yoğurt ve yeşilliklerle servis edebiliriz.Bu malzemeden 12-13 falafel çıkıyor malzemeyi kişi sayısına göre çoğaltabiliriz.
Afiyet olsun...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...