29 Şubat 2012 Çarşamba

KREMALI BROKOLİ ÇORBASI

Ne yalan söyleyeyim brokoliyi şimdiye kadar sadece salata olarak yada haşlayıp yoğurtlayarak hazırladım.Evde benden başka kimse yemeyince  annelik iç güdüsüyle başka yollar deneyip mercimek çorbasının içine bile kattığım olmuştur brokoliyi :)Mevsimi geçmeden birde çorba olarak deneyeyim dedim.Beğendin mi derseniz bayıldım diyemem ama sonuçta kötüde değildi.Damak tadıyla alakalı galiba:)
 KREMALI BROKOLİ ÇORBASI
500 gr brokoli
1 adet soğan
1 adet patates(orta boy)
2 yemek kaşığı margarin
100 ml krema 
5 su bardağı sıcak su
tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Patates ve soğanı minik minik doğrayalım.
Brokoliyi yıkayıp parçalara bölelim.
Yağı tencereye alıp eritelim içine soğanı ilave edip kavuralım.
Brokoli ve patatesleride ekleyip kavuralım.Tuzunu karabiberini ilave edelim.
Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyeyip sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım.
Blendırdan geçirip pütürsüz hale getirelim  çorbamızı.
Üzerine kremayı ekleyip 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
Çorbamız servise hazır...

Not:suyu az gelirse kremayı eklemeden önce sıcak su ekleyebilirsiniz.

21 Şubat 2012 Salı

TEPSİDE LAHANA DOLMASI

 Beyaz Lahana ile yapılabilen çok fazla yemek çeşiti yok.Kapuskası ,dolması ,kavurması ,turşusu birde salatası dışında lahana ile bir yemek yapmış değilim bugüne kadar.Pişerken çıkan koku yüzünden çokta tercih edilen bir sebze olmamasına ragmen aslında kış aylarının en çok tüketilmesi gereken sebzeleri arasında sayılır.Vücutta ki toksinleri attığı için mutlaka bir türlü tüketmemiz gerekir bence.En güzeli çiğ olarak tüketmek sanırım:)hatırlıyorumda çocukken annem lahananın göbek kısmını mutlaka elimize tutuştururdu.Tabi o zaman herşeyin lezzeti bir başka şimdilerde ki gibi değil.Lahanayı çiğ tüketmek bende çocukluğumdan kalma bir alışkanlık olsa gerek:)Ama ben çocuklarımı alıştıramadım bir türlü:(
Bir haftadır dolapta bekleyen lahana ile değişik ne yapabilirim diye düşünüp durdum.Tam dolma yapmaya karar vermiştim ki börek şeklinde tepside yapmak geldi aklıma.Bu şekilde yapan birileri varmıdır bilemiyorum ama ben tamamen doğaçlama yaptım.Dolma dediğime  bakmayın siz sarma derdi felan yok:)Biraz tembel işide olsa çok lezzetliydi.Misafir sofralarında ana yemek olarak bile kullanılabilir.Tabi misafirleriniz lahana seviyorsa:)


TEPSİDE LAHANA DOLMASI
Malzemeler;
  • 1 adet ufak boy beyaz lahana
  • 300 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı(silme)pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • domates salçası+biber salçası
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber,kırrmızı pul biber
Hazırlanışı;
 Lahanayı yıkayıp ince ince doğrayıp tuzlu suda  haşlıyoruz.
Pirinci ılık suda ıslatıyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.
Kavrulan soğanın üzerine kıymamızı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulan kıymamıza ıslattığımız pirincimizi ilave edip salçasınıda koyup kavuruyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.Bir çay bardağı sıcak su ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Bu esnada pirinçlerimizde pişiyor.Suyunu çekince ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Haşladığımız lahanaların suyunu süzüp bir fırın tepsisinin tabanına lahanaların yarısını döşüyoruz.
Üzerine iç harcımızı güzelce yayıyoruz her yere eşit gelecek şekilde.
Kalan lahanayıda tekrar iç harcın üzerine yayıp düzleştiriyoruz.
Salçalı su hazırlayıp üzerine döküyoruz.
200 derecede ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Dilimleyip sıcak servis ediyoruz.
NOT:vermiş olduğum malzeme en küçük boy kare borcama tam geliyor.İç harcına pirinç koymada sadece kıyma ilede  yapabilirsiniz.
Deneyip beğenmeniz dileğiyle...

Rumeli Hisarı'nda Masalsı Bir Aşk Hikayesi!

"Eski aşklar Yeşilçam'da kaldı" lafı klişe olmaya yüz tutmuşken, fırtınalı sevdalar, çekişmeli ilişkiler günümüzde hem magazin basınında hem de yakın çevremizde -buna kendimiz de dahil- karşımıza bolca çıkıyor. Sevgilimizi elimizden almak isteyen dış mihraplar yoğun şekilde çalışırken bize de biricik aşklarımızı elimizde tutmak için yapmamız gereken çok iş düşüyor. Bu konuya nereden geldiğimi açıklıyorum!


8x4 yeni deodorantları Beauty ve Beast için muhteşem bir project mapping uygulaması daha yapmış. Gösterinin hikayesi kısaca şöyle: romantik bir aşk hikayesi kötü niyetli bir ejderhanın tehdidi altına giriyor. Kahraman erkeğimiz çekici kokusunun da yardımıyla güzel kızı kurtarıyor ve hikaye mutlu bir şekilde sona eriyor.

8x4 dünyasını Facebook'tan takip etmek isteyenler; http://www.facebook.com/8x4Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.


18 Şubat 2012 Cumartesi

BLOGCU OLMAK VE AÇMA TARİFİ

Dün gece Okan Bayülgen'in proğramında konu kadın blogculardı seyredenleriniz olmuştur mutlaka.Okan'ın ilk defa bir proğramını ilgiyle takip ettim desem yeridir.Blog yazmanın ne kadar özel ve güzel bir iş olduğunu bir kez daha anladım program sayesinde.Blog yazmak nereden aklıma geldi diye düşündüm...Nereden gelmişti sahi? önceleri hergün farklı blogların takipçisiyken bir anda blog yazarı olarak buldum kendimi.İyi kide öyle olmuş.
Geçenlerde bir müşterime(şeker masalından)beni neden tercih ettiniz diye sorduğumda aldığım cevap çok şaşırtıcıydı ''Çünkü blogcusunuz''
Blogcu olmak demek insanların sizi tanıyor güveniyor olması demek mi ?
Aslında çevremde ki çoğu kişi blog yazdığımı bile bilmez benim :)
Öyleyse ne?
Galiba yazmak, içtenlikle samimiyetle sanki karşınızda birisi var gibi yazmak anlatmak...
Yazınızı okuyanın sanki onunla konuştuğunuzu hissetmesi önemli olan.
Blogları sitelerden ayıranda işte tam da bu,
Böylede olmaya devam etmeli bence...
O zaman kaldığımız yerden devam diyelim:)tam bir ay olmuş yazmayalı:)
Bülbülün yeri sevgili Birgül ablacığım nerelerdesin diye sormuş:)geldim ablacığım  işte burada ki sevgililer günü trafiğine takıldı yazılarım:)
Uzun bir aradan sonra biriken tarifleri toparlamam gerektiğini düşünerek ilk olarak Açma tarifinle buradayım bugün.Klasik açma tarifim,çok eskiden beri yaptığım yumuşacık puf puf bir o kadarda lezzetli...Ayrıca çokta bereketli...
AÇMA
  • 2 su bardağı süt(ılık )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz(tepeleme)
  • 1 paket maya
  • aldığı kadar un
  • üzeri için 1 yumurta sarısı,çörek otu ,susam
Hazırlanışı:
Yoğurma kabının içerisine ılık su ve bir çorba kaşığı şeker ve maya konularak 10 dk bekletilir.Maya burda köpük köpük olmalı.
Daha sonra sırasıyla  içerisine tüm malzemeleri katıp güzelce yoğuruyoruz unu azar azar ekleyip hamurun çok sert olmamasını sağlıyoruz.Sıcak bir ortamda hamurumuzu üzeri örtülü şekilde mayalandırıyoruz .
Mayalanan hamurumuzdan parçalar koparıp şekillendiriyoruz arzuya göre içerisine peynir ya da farklı bir iç harçda koyabiliriz.Şekillendirdiğimiz hamurları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Bu şekildede en az 20 dk tepsi mayasını bekliyoruz.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hamurumuzun iyi yoğurulması ,hamurun yumuşak olması ve iyi mayalandırılması püf noktaları bunlar olmazsa açmadan güzel sonuç alamayız.
Deneyip beğenmeniz dileğiyle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...