14 Kasım 2012 Çarşamba

ISLAK KEK

Blog yazmanın verdiği bir özellik olsa gerek farklı tatlar ,farklı lezzetler arayışına girmek.Bazen ufacık bir malzemenin sırası bile  bu ,tarif o tarif mi ? dedirtebiliyor insana.Demirbaş bir kaç tarifim dışında sürekli değişik tarifler denerim.Sonrada tarif defterime not düşerim bir öğretmen edasıyla :)orta ,iyi,süper diye...Hatta çok çok beğendiysem bir tarifi yanına beş yıldız atarım:)
İşte bu tarifte o beş yıldızlı tariflerden biri:)şimdiye kadar denediğim tüm ıslak keklerin pabucunu dama attırdı desem abartmış olmam:)fotoğraf çekmek için iki dilimi zor kurtardım eşim ve oğlumdan:)))
Artık favori ıslak kekim bu tabi daha iyisini bulana kadar:)
ISLAK KEK
Malzemeleri;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un 
  • 50 gr kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu;
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
HAZIRLANIŞI;
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyoruz.Kalan sıvı malzemeleri süt ve yağı eklendikten sonra un,kakao,kabartma tozu ve vanilya tozunu karışıma ilave ediyoruz.Tüm malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpıp uygun bir fırın tepsisine hamuru boşaltıyoruz.Hamur çok koyu değil endişe etmeyin.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dkda pişiriyoruz.Kek pişerken sos için gerekli malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtıyoruz.Sosu kaynatmıyoruz.
Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra sosumuzu döküp kekimizi dilimliyoruz.Keki hemen dilimlememizde ki sebep sosun kekle iyice bütünleşmesi.
Not:keki pişirirken borcamın en büyük yuvarlak tepsisini kullandım tam geldi.
Kek yaparken unutmamamız gereken en önemli kural malzemelerin oda sıcaklığında olması yoksa iyi sonuç alamayız.
Afiyet olsun:)



16 yorum:

  1. Blog panelini açtığım anda bu muhteşem keklerin görüntüsü karşıladı beni sabah sabah fena oldum :) ellerine sağlık görüntü muhteşem sende tadını çok sevdiysen bizde yapıp yiyelim bol bol :))

    YanıtlaSil
  2. görüntü harika canım.sabah sabah canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. offfff ağzım sulandı valla.Nefisss görünüyor canım.

    YanıtlaSil
  4. Canım bayılırım ıslak keke ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. En sevdiğim kektir,nefis gözüküyor eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım:)
    böyle nefis görünen kekler beni benden alıyor:) mis gibi misss:)
    yapacağım bugün bir ıslak kek yapmasam olmaz eksik kalırım:)

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. bu ne güzellik. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel eline sağlık arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  10. Offf Yeşimcim bu ne güzellik.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Şu saatte çayın yanına ne iyi giderdi. İddalı tarifleri seviyorum. Madem diğer ıslak keklerin pabucunu dama attırdı, denenmeli o zaman (:

    YanıtlaSil
  12. ellerıne sağlık madem beş yıldızlı kalan ıkı dılımı de ben ıstıyorum ıznınle:)

    YanıtlaSil
  13. ellerinize saglik cok severim bu keki bi adida browni heralde sayfanizi blogcanlarda kesfettim tanisalim dedim selamlar

    YanıtlaSil
  14. Dün anca deneme fırsatım oldu bu müthiş kekini süper oldu diyebilirim.Herkese tavsiye ediyorum.
    Mergül

    YanıtlaSil
  15. Şimdi keki fırına koydum.Annemden öğrendiğim ıslak kekten daha farklı.Annem kek malzemesinden ayırırdı.Ben de başlarda öyle yaptım ama o zaman da kek hamuru azalıyordu.Oğlum pasta yap dedi.Sanırım pastaya benzeyen en güzel kek ıslak kektir. :)
    Tarif için teşekkürler.Bakalım yorumlar nasıl olacak?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...