31 Temmuz 2011 Pazar

BİR YARDIM ELİDE BİZ UZATALIM



Mübarek Ramazan ayına girmemize çok az bir zaman kaldı artık hatta saatler.Ne mübarek aydır gelişini bilmek bile huzur doldurur içimize keşki hergünümüz Ramazan olsa maneviyatı bambaşka bir ay...Bereketi,yardımlaşması herşeyiyle güzel.Seviyorum Ramazan ayını başka söze var mı hacet ?
Bu Ramazan Türkiye ve Afrika arasında gönül köprüsü kuruluyor.Diyanet işleri başkanlığı Afrikada ki drama duyarsız kalmadı ve çok güzel bir kampanya başlattı.1 ağustostan itibaren bütün operatörlerden AFRIKA yazıp 5601 e gönderilecek her SMS 5 TL karşılığında olacak ve 3 Sms gönderildiği takdirde bir fitre  bir iftar parası verilmiş olucak.Çok güzel bir kampanya olduğunu düşünüyorum ve hepimizin bu kampanyaya destek olacağına canı gönülden inanıyorum.
Ramazan ayının sadece şaşalı iftar ve sahur  sofraları hazırlamaktan ibaret olmadığını belirtmeme gerek yok heralde değil mi? Sofralarımızı yiyemediğimiz halde envayi çeşit yemeklerle donatmak yerine paylaşmayı tercih edelim. Bu Ramazan, israf etmeyelim lütfen...Rabbim Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirenlerden eyler inşallah.
Şimdiden herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum ...

30 Temmuz 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI ,FINDIKLI KEK


Pastayı aratmayacak güzellikte bir kek tarifi vericeğim bugün sizlere.İçinde çikolata ve fındık üzerinde glazür çikolata ...Üzerine çikolata sosuda dökebilirsiniz hatta sade olarakta çok çok güzel oluyor.
Malzemeler:

  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı yoğurt+2 yemek kaşığı su ile karıştırılıcak.
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 kahve fincanı damla çikolata
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 paket kakao(25 gr)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket hazır glazür yada çikolata sosu

Hazırlanışı:
Tereyağını eritiyoruz.Çikolataları benmari usulü eritip, eritip ılıttığımız margarine karıştırıyoruz.
Yumurtaları ve şekeri çırpıp yağı  ve yoğurdu ekliyoruz.(Yoğurda 2 yemek kaşığı su ekleyip koyu ayran kıvamına getirip öyle ekleyin)
En son olarak elenmiş un,kakao ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çok az çırpıyoruz.İri kıydığımız fındıkları ilave edip yağlanmış tepsimize ya da kalıbımıza döküp fırınımızı önce 180 dereceye ayarlayıp yavaş yavaş dereceyi düşürerek kekimizi pişiriyoruz.
Pişen kekimizi servis tabağına ters çevirip soğumasını bekleyip kalıptan çıkartıyoruz.
Üzerine hazır glazür çikolatayı üzerinde ki tarife göre hazırlayıp döküyoruz.
Kekimiz servise hazır.


17 Temmuz 2011 Pazar


HANGİ YÜREK DAYANIR BU ACIYA?
BEN İZLEMEYE DAYANAMIYORKEN...
RABBİM AİLELERİNE SABIR VERSİN 
MEKANINIZ CENNET OLSUN...


13 Temmuz 2011 Çarşamba

Sultan Lokumu



Bazı tarifler var ki aynı malzemeyle hatta aynı yöntemle bir kaç çeşit tatlı,yemek vs...çıkabiliyor ortaya bugünkü tarifimizde işte öyle tariflerden.Bu tarif için kullandığım muhallebi ölçüleriyle en az 5-6 çeşit tatlı yapabiliyorum.Hepsininde lezzeti birbirinden çok farklı oluyor.
Eminim sizlerde benim gibi bir çok tarif uyguluyodursunuz bu tarz muhallebilerle.Tarifi okuyunca ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız:)Fakat bugünkü tarifimiz sultanlara layık bir tarif:)))))))


                                                                                         SULTAN LOKUMU
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket kakao(küçük paket)
  • 1 paket vanilya 
  • hindistan cevizi
  • 1 paket toz krem şanti


Hazırlanışı
Sütümüzden bir su bardağı ayrıp tencereye alıyoruz.Ayırdığımız bir bardak sütle şantimizi çırpıp  buz dolabına kaldırıyoruz soğuması için.
Un ,şeker  ve kakaoyuda süte  ilave edip orta ateşte bir çırpma teli yardımıyla karıştıra karıştıra pişiriyoruz.En son içerisine vanilya ve margarini ilave edip güzelce çırpıyoruz.Hiç pütür kalmasın.
Eğer çırpma teli kulanırsanız karıştırırken zaten pütür olmuyor.Olduda pütürlü olursa mikserle 2 dk çırpmanız yeterli.Muhallebimizi arada karıştırarak ılıtıyoruz.
Büyük boy dikdörtgen borcama ya da dikdörtgen fırın tepsimize bolca hindistan cevizi döküyoruz(.Tepsinin tabanı  hiç gözükmüyecek şekil)Üzerine hazırladığımız ılık muhallebimizi dikkatlice döküyoruz.Muhallebimiz soğuyunca üzerine hazırladığımız şantimizi ince bir tabaka halinde sürüyoruz.Üzerini strech filmle kaplayıp buzdolabında en az 5-6 saat dinlendiriyoruz.
Tatlıyı dolaptan çıkardıktan sonra küçük dikdörtgenler halinde dilimleyip spatula yardımıyla  dikkatlice kaldırıp rulo şeklinde sarıyoruz.
Tatlımız servise hazır...

2 Temmuz 2011 Cumartesi

UNLU BÖREK

Bu böreği  bir kere denediniz mi eminim bu tarz diğer börek tariflerini bir kenara iticeksiniz:)))Hem lezzetli hem kıyır kıyır hemde çok bereketli bir börek(iç ses :bir böreğin bu kadarda övüldüğü nerde görülmüş ya hu!)
Unlu böreği denemeyeniniz varsa kesinlikle denesin ön yargılı olup içinde ki unda neyin nesi demeyin deneyin deneyin:)))
Unlu böreği yapmakta çok pratik habersiz misafirleriniz için buzlukta her daim elinizin altında olabilecek bir börek.Ben iki kilo yufkayı unlu börek yapıp attım bile dondurucuya:)
Bu kadar övdükten sonra tarife geçelim artık dimi...

UNLU BÖREK
gerekli malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un 
  • iç malzemesi için peynir,kıyma,patates 
  • üzeri için yumurta sarısı

Hazırlanışı
Yufkamızı tezgahımıza seriyoruz sıvıyağ ile her yerini yağlıyoruz bir fırça yardımıyla.
Yufkamızı yağladıktan sonra üzerine bir elek yardımıyla un serpeliyoruz.Her yerine gelecek şekilde.
Unladığımız yufkamızı ortadan ikiye katlıyoruz yarım ay şeklinde.
Tekrar heryerini yağlıyoruz.Yuvarlak kısmına( yarım daire şeklinde olan kısma)iç harcımızı koyup rulo yapıyoruz.Ruloyu yaparken dikkat etmemiz gereken nokta sıkı olması.
Rulo yaptıktan sonra istediğimiz boyutta dilimliyoruz.Benim böreklerim yaklaşık 7-8 cm büyüklüğündeydi.
Tüm yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpeleyip 220 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
isterseniz bu şekilde hazırlayıp buzluğada atabilirsiniz o şekilde sanki dahada güzel oluyor.

Ben iç harcını kıymalı yaptım.Peynirlisinide denedim o da çok güzel oluyor.Patateslisi bir daha ki sefere kısmetse:))
Herkese iyi hafta sonları diliyorum
Yarın pazar kahvaltıda belkide denersiniz kimbilir:)
Sevgiler...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...