19 Mayıs 2011 Perşembe

BABASI İÇİN KURABİYE KİM İSTER?


Babalar günü için düzenlediğim bir aktiviteyle karşınızdayım.Babalar gününde babanıza hediye edebileceğiniz Şeker Masalı kurabiyeleri sizin olabilir! Hemde 10 adet kurabiye ve kurabiyelerin teması size ait :)yani kurabiyelerin rengi ve üzerinde ki mesajlar tamamen size ve babanıza ait olucak kurabiyeler sadece babanıza özel olucak.
Peki bu kurabiyeleri kazanabilmek için neler yapmanız gerekiyor ?
Şeker Masalı'nın facebook sayfasını BEĞEN tuşuna basarak takibe almanız,hemen ardından PAYLAŞ tuşuna basarak sayfamızı arkadaşlarınızında beğenmesini sağlamanız.Sayfamızı daha önce beğenmiş bile olsanız kurabiyelerimizi hala kazanabilirsiniz bu durumda tek yapmanız gereken arkadaşlarınızla paylaşıp onlarında beğenmesini sağlamanız.
En son olarak sayfadaki BABAM İÇİN KURABİYE resminin altına şartları yerine getirdiğinizi belirten bir  yorum bırakmanız yeterli.
Hadi bakalım babası için kurabiye isteyenler klavye başına:))

Kampanya bitiş tarihi:14 Haziran  2011 saat :15.00
Çekişimiz Random.org da yapılıcaktır.
Kazanan açıklandıktan sonra 24 saat içinde mail yoluyla bize ulaşmadığı takdirde çekilişimiz yenilenecektir.Kurabiyelerin 19 Hazirana kadar elinize geçmesi için lütfen takipte kalın.
ŞeKeR MaSaLı Butik KuRabiYe PaStA TaSaRıM
Yeşim

12 Mayıs 2011 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA

Bazı blogcanlarımın gerek facebook gerekse bloglarında çilek çilek diye diye benide kışkırttıkları bir gün yaptım bu nefisss pastayı ...Aslında çok acele ve görselliğine hiç önem vermeden yaptığım bir pastaydı hemen yiyiceğiz yaa o nedenle :)görsellik açısından sınıfta kalsada tad olarak benim için on numara bir pastaydı.Hiç bu kadar çok çilekli pasta yememiştim bir seferde:)
Şimdi tam çilek zamanı şiddetle denemenizi öneriyorum.Özellikle pandispanyası çok hafif oldu yani rahat rahat iki dilim yiyebilirsiniz:)))
Yaşasın çilek kardeşliği:)))))

ÇİLEKLİ PASTA
Pandispanyası için malzemeler( orta boy kalpli kelepçeli kalıp için)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 500 ml süt 
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya
içi için
çilek

Üzeri için 
1 kutu çilekli krem şanti+1 su bardağı süt


Hazırlanışı
yumurta ve şeker çırpılır içine sıcak su eklenir mayonez krema kıvamına gelinceye dek çırpmaya devam edilir.
sıvı yağ ilave edilir.Un+nişasta+kabartma tozu+vanilya elenerek ilave edilir.Tüm malzeme birbirine yedirilir.
kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip karışımımızı boşaltalım.180 derecede ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pandispanyamızı pişirelim.Pandispanyayı mümkünse bir gün önceden pişirmek daha iyi sonuç veriyor.Hazırladığımız pandispanyayı enine üç parçaya bölelim.
Kreması 
yağ ve vanilya hariç tüm malzeme bir tencereye alınır kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir.Pişirme esnasında bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırılır.Pişen kremamız ocaktan alınınca içine vanilya ve margarin ilave edilir ve mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Üzeri için 
bir su bardağı süt ile 2 poşet(1 kutu)krem şanti çırpılır.soğuması için buzdolabına kaldırılır.
Pastanın birleştirilmesi
Üç parçaya ayırdığımız pandispanyamızı süt yada meyve suyuyla ıslatıyoruz.Ben her parçaya 3 yemek kaşığı çilekli süt kullandım özellikle kenar kısımlarına dikkat edin.
İlk tabanımızı alıyoruz üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp düzlüyoruz üzerine doğradığımız çilek parçalarını yerleştiriyoruz.
İkinci tabanımızı üzerine kapatıp kalan kremayı ve çilekleride onun üzerine yerleştirip en son tabanı üzerine kapatıyoruz düzgünce .
Üzerini hazırladığımız kremşantiyle kaplıyoruz isteğe göre çileklede süsleyebiliriz.
en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun...

9 Mayıs 2011 Pazartesi

ANNE SALATASI VE BUGÜNE DAİR...

Bir anneler gününü daha geçirmiş bulunmaktayız.Sizde benim gibi biraz fazla abartıldığını düşünenlerdenmisiniz acaba?abartılan annelerimize olan gün değil sakın yanlış anlaşılmasın sadece bunun bir hediye günü olarak düşünülmesi.Abartmıyorum cumartesi günü alışveriş yapmak felaketti herkes çığrından çıkmışcasına hediye telaşına düşmüştü:)Tabi bizde herkes gibi anneme ve kayınvalideme küçük birer hediye aldık gerçi annem ısrarla ben birşey istemiyorum desede :)

Bir gün değil hergün onlar bizim annelerimiz aylarca annesine uğramayıp anneler günü hediyesini alıp gidenlere söylüyorum bu sözü...Yarın anneniz değil mi?

Gelelim benim anneler günüme Rabbim nasip etti çok şükür benimde iki evladım var.Oğlum çok duygusal bir yapıya sahip böyle günlerde hep özel bişeyler yapar küçüklüğünden beri.Bu sefer ne yapıcak diye beklerken sabahın köründe bizim bal böcüklerinin fısırdaşmalarıyla uyandım biri 13 biri 3 yaşında:)))tabi hiç bozuntuya vermeden bekliyorum .Oğlum odanın her yerine ok işaretli kağıt asıp en sonunada her sayfaya bir harf gelicek şekilde canım annem yazmış sürpriz diye bağırıp kahvaltı tepsisinide tutuşturuverdiler elime:)yanlız kahvaltı tepsisini benim diyen bir ev hanımı bile hazırlayamaz:)))domatesler peynirler şekilli kesilmiş peçeteler katlanmış tek kelimeyle süperdi:)şimdi bunları yazarken keşki resmini çekseymişim dedim kendi kendime.Düşünüyorumda bundan daha güzel b ir hediye olamazdı benim için ...İyi ki varsınız canlarım iyi ki sizin annenizim ...
Bu kadar anneler günü muhabbetinin ardına anneciğimin yaptığı bir salatanın tarifinide verip yazımı sonlandırıyım.

ANNE SALATASI(salatanın ismini annemde bilmiyor ben uydurdum:)))

Haşlanmış mantar,haşlanmış brokoli,Kırmızı biber,kıvırcık,taze soğan,maydonoz,dereotu ve kornişon turşu küçük parçalara ayrılır harmanlanır.Üzerine sıvıyağ ve limon suyu gezdirilip servise sunulur:)
Not:anne eli değerse dahada lezzetli olur:)

8 Mayıs 2011 Pazar

ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Yumurtalı Kabak

Bu tarifi gördüğümde şimdiye kadar niye düşünememişim diye hayret ettim kendime neden mi?Yumurtalı patates dahil bu tarz aperatifler her zaman çok lezzetli gelmiştir bana patatesli,biberli,soğanlı vs ...Ama kabaklı hiç aklıma gelmemişti  ta ki Sevgili Aycan'da görene kadar.Aycancım öyle bir anlatmış ki hemen kalkıp denedim ve çok beğendim.Sebze ve protein bir arada nefis bir kahvaltılık benim için öğle ve akşam yemeği bile olur:))

YUMURTALI KABAK
Malzemeler

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2-3 yumurta
  • sıvı yağ
  • tuz,karabiber
Hazırlanışı
Kabakları soyup küp küp doğrayalım.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kabakları kavuralım.
Tuz ve karabiberini ekleyelim.
Kabaklar kavrulunca üzerine yumurtaları kırıp pişirelim.
Afiyet olsun...

1 Mayıs 2011 Pazar

Krem şantili lezzetler poğaça ve kurabiye


Bu sıra herkes krem şantili poğaça ve kurabiyeleri yapar oldu.Tabi bende:)Biraz geçde kalsam tarifleri yayınlamakta arşivimde olsun istedim.
Kesinlikle kurabiye süper bir tarif hem lezzetli hemde çok pratik.Orjinal un kurabiyesi tadında benden söylemesi...
Poğaçada lezzetli fakat soğutmadan yiyeceksiniz:)
Poğaçaları Bülbülün yeri Sevgili Birgül ablacığımda gördüm ve hemen denedim.Orjinal tarife uydum bu sefer.Ama siz yinede Birgül ablanın bloguna bir göz atın tarifler süper.


KREM ŞANTİLİ POĞAÇA
Malzemeler

  • 1 poşet toz  krem şanti
  • 250 gr margarin ya da tereyağı
  • 2 yumurta(sarısının biri üzerine)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • Aldığı kadar un


Hazırlanışı

Süt hafif ılıtılır içine bir yemek kaşığı maya koyulur ve 5-10 dk köpürmesi için bekletilir.
Büyükçe bir yoğurma kabına tereyağı  (oda ısısında)ve krem şanti alınır ve yoğurmaya başlanır sırasıyla diğer malzemeler yumurta ve süt ilave edilir.Tuz ve kabartma tozu  eklenir.Azar azar un ilave edilerek yoğurulmaya devam edilir.Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince üzerine bir bez örtülüp en az 30 dk dinlendirilir.
Hamurdan küçük parçalar koparıp içerisine istediğimiz iç harcını koyarak poğaça şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirilir.
Not:
İç malzemesi olarak beyaz peynir çok yakışıyor.Sucuklu ve kıymalıda alternatif olabilir.

Tarifi bir çok yerde gördüğüm için link veremiyeceğim çünkü not almaya bile gerek kalmadan yapılabilecek bir kurabiye sadece üç malzeme yeterli:)Alternatif  ilaveler size kalmış.

KREM ŞANTİLİ KURABİYE
Malzemeler
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı un
isteğe bağlı olarak vanilya ,ceviz ,fındık vb...
Üzerine serpmek için pudra şekeri

Hazırlanışı
Krem şanti ve sıvı yağ bir çırpma teli yardımıyla çırpılır.
İçerisine un ve isteğe bağlı olarak vanilya ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığımız hamurları yerleştiririz.
180 derece beyaz kalıcak şekilde pişiririz.
Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri serpip servis edebiliriz.
Not:
Ben vanilya ve iri çekilmiş ceviz içi kullandım.Kesinlikle un kurabiyesini aratmıyor tavsiye ederim.
Afiyet olsun...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...