28 Nisan 2011 Perşembe

İSVEÇ KÖFTESİ


İKEA KÖFTESİ Mİ DESEM YOKSA:)
Meşhur ikea köftesini beğenmediğimi daha önce burda sizinle paylaşmıştım.Hazırını sevmemem demek evde yapılanı sevmiyeceğim anlamına gelmiyor tabi :)Her çocuk gibi benim çocuklarımda köfte patates ikilisine bayılıyorlar.Bu seferde ev yapımı isveç köftesi deneyeyim  dedim .Sonuç mu ? hazırından kat kat daha lezzetli bir köfte ...
Tabi bu köfteyi sosuyla yiyenler çoğunlukta ama ben sos pişirmedim isteyen sosluda yapabilir.

İSVEÇ KÖFTESİ
Malzemeler

  • 500 gr kıyma(yağsız)
  • 1 yumurta
  • 1 adet  rendelenmiş kuru soğan
  • yarım çay bardağı süt ya da krema
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • tuz,karabiber,kimyon
  • kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıp yoğurun.Biraz cıvık bir hamur oluyor bu sizi korkutmasın:)
Bir kaseye su koyup elinizi ıslayın köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 15-20 dk kadar dinlendirin.Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

Kahverengi sos için
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • yarım tablet et bulyon
Yağı küçük bir tavaya alın üzerine unu koyup kavurun.Suyu ve et bulyonu ilave edin koyulaşana dek karıştırın.
Köftelerin yanında bu sosu servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...



20 Nisan 2011 Çarşamba

ÜÇ RENKLİ RULO BÖREK


Çok şükür kurabiyelerden fırsat bulup bu böreği yapabildim diyorum çünkü bir haftadır nerdeyse nefes bile almadan kurabiye yapıyorum.Bazı geceler üçlere dörtlere kadar kurabiye süslüyorum malum evde küçük çocuk olunca onun uyumasını beklemem gerekiyor.Biraz yoruluyorum ama şikayeçimiyim aslaaaa :)Kurabiyelerimin beğenilmesi tüm yorgunluğumu alıyor.
Tabi arada değişik tarifler deneyip burada sizinle paylaşmayıda istiyorum.Bu böreği daha öncedende denemişliğim var ama hiçbirinde fotoğraf çekememiştim.Bu sefer fotoğraf makinemi mutfağa götürdüm daha börek fırındayken :)Hazır fotoğraflamışken taze taze paylaşayım istedim:)
Böreğin tarifi bir çok sitede var ama ben Ev atölyesinde görüp denemiştim.Gerçekten çok güzel ve bereketli bir börek denemenizi öneririm.



ÜÇ RENKLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
  • 4 adet yufka 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet iri boy havuç
  • 150 gr pastırma
  • tuz,karabiber
Hazırlanışı:
Ispanaklarımızı yıkayıp temizledikten sonra iri iri doğrayıp yemeklik doğradığımız soğanla suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Tuzunu ve karabiberini ekleyipbir kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
Havuçları rendenin ince kısmıyla rendeleyip tuzluyoruz.
Yufkalarımızın ilkini düz bir zemine yayıp bir fırça yardımıyla her yerini yağlıyoruz.Üzerine ikinci yufkayı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.Rendelediğimiz havuçları yufkanın üzerine yayıyoruz.Üzerine tekrar bir yufka seriyoruz yağlıyoruz ve pastırmalarımızı yerleştiriyoruz.En son yufkamızıda yayıp yağlıyoruz üzerine ıspanağı yayıyoruz.Yufkaların iki ucunu içe katlayıp rulo şeklinde sarıyoruz.Ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine alıyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

11 Nisan 2011 Pazartesi

SEBZELİ MİLFÖY PİZZA

ARADA DEĞİŞİKLİK ŞART...
Çocuklar pizzaya bayılıyorlar dolayısıyla bizim mutfaktan pizza  kokuları sık sık duyulur.Genellikle çocukların sevdiği şekilde bol sucuklu yapsamda arada değişikliklerde oluyor.İşte onlardan biri kabak kırmızı biber ve peynir üçlüsü birleşip pizzaya tat katıyor.Ben çok sevdim tabi çocuklar pek beğenmediler:)
Tarif daha önce yaptığım milföy pizzanın aynı sadece üst malzemesi değişik.

MİLFÖY PİZZA
  • 4 adet milföy hamuru
  • Açmak için biraz un
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı lor yada yağsız beyaz peynir kırığı
  • ketçap
  • kekik ve karabiber

Hazırlanışı

  • Milföy hamurları çözündükten sonra hepsi beraberbirleştirilip  yoğurulur.
  • Unladığımız düz bir  zeminde kullandığımız tepsimizin boyutlarına göre açılır.Ben en büyük boy yuvarlak  borcam kullandım.
  • Tepsimizi hafif yağlayıp hamurumuzu yerleştiriyoruz.Hamurumuzu  kabarmaması için bir çatal yardımıyla enlemesine ve boylamasına çentikler atıyoruz. 
  • Üzerine bir fırça yardımıyla ketçap sürüyoruz.
  • Kabakları ve biberleri ince ince doğruyoruz.
  • Peynir  hariç hazırladığımız tüm malzemeyi hamurun üzerine eşit şekilde yayıyoruz.
  • 220 derecelik fırında 15 dk pişiriyoruz .En son peynirinide serpip  5dk daha fırında tutuyoruz.
  • Pizzamız servise hazır .Afiyet olsun...
Tarifimi Sevgili Öznur'un ev sahibeliği yaptığı 45 dakikalık tarifler etkinliğine gönderiyorum.
    Sevgilerimle...

    8 Nisan 2011 Cuma

    BLOGUM 1 YAŞINDAAAAA

    Tam bir yıl olmuş blogumu açtığım.
    Biliyorum klasik olucak ama iyi ki de açmışım bu blogu aslında blog yazmaya başladığım zaman bu kadar çok kişiye ulaşacağımı ve böyle güzel dostlara sahip olabileceğim hiç aklıma gelmemişti.
    İyi ki varsınız blog canlarım:)))
    İyi ki buradayım....

    7 Nisan 2011 Perşembe

    Teşekkürler ve ufak bir rica



    Şeker masalıyla ilgili güzel dileklerde bulunup blogumu izlemeye alan arkadaşlarıma çokkkk teşekkür ediyorum.
    Sizden aldığım güzel enerji sayesinde çok şirin kurabiyeler hazırlamaya devam...
    Bu ara burasıyla fazla ilgilenemiyorum ama en kısa zamanda yeni tariflerle devam ediceğim inşAllah.Bugün cailliou kurabiye siparişimi teslim ediceğim bana şans dileyin:)))
    Birde sizden ricam blogspot her bilgisayardan gözükmediği için birde wordpressden blog açtım arada orayıda ziyaret ederseniz sevinirim çünkü arama motorlarında henüz çıkmıyor.


    Hepinize güzel bir gün diliyorum.
    sevgilerimle...

    3 Nisan 2011 Pazar

    ŞEKER MASALI BAŞLIYOR...

    Yepyeni bir blogla yeni bir masala başlıyorum Rabbim izin verirse.
    Şeker masalındada sizleri görmek isterim tabi sizde isterseniz:) Buyrun


    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...