24 Mart 2011 Perşembe

ÇİKOLATALI MUZLU KEK


Sessizlik devam ediyor.
Bloglarda hala o sinir bozucu yazı:( 
Dns ayarlarıyla oynamadan ulaşamıyorum bloguma  ve arkadaşlarımın bloglarına inşAllah en kısa zamanda çözülür.Hala bekliyoruz...
Fotoğrafta gördüğünüz bu şahane kek, tarifini çok uzun zaman önce Rummada görüp  not ettiğim ve hep ertelediğim bir kekti nedense? Şimdi ise favori keklerim arasında çikolatalı portakallı kekten sonra ikinci sırada yerini aldı.Ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz.

ÇİKOLATALI MUZLU KEK(baton kek kalıbına göre)

Malzemeler:
  • 100 gr tereyağı+yarım su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet muz(küçük küçük doğranmış)
  • 2 su bardağı un(yaklaşık olarak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • kakao
  • üzeri için çikolata sosu 
Hazırlanışı:
  • Yağ,kakao ve suyu  beraber kısık ateşte arada karıştırarak eritelim..Bir kenarda soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalarımız ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yağlı karışım,un,kabartma tozu ve vanilyayıda  yumurtalara ekleyip  güzelce karıştıralım.
  • En son küçük küçük doğranmış muzlarıda ekleyip yağladığımız baton kek kalıbımıza karışımı döküp 170 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Kekimiz soğuyunca üzerine çikolata sosu döküp servis edelim.
Benden notlar:)
Bu ölçüler baton kek kalıbı içindir.Normal kek kalıbı için ölçüleri arttırmanız gerekir.
Un miktarını önce 1 bardak koyarak ayarlayın.
Çikolata sosu yerine glazürde kullanabilirsiniz.

Deneyip beğenmeniz dileğiyle.
sevgiyle kalın...






20 Mart 2011 Pazar

ARPA ŞEHRİYE SALATASI



ARPA ŞEHRİYE SALATASI

  • 1 su bardağı arpa şehriye 
  • 2 adet havuç
  • 2 adet salatalık
  • közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 4 dal taze soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • yarım demet maydanoz,dereotu 
  • sıvı yağ,limon ,tuz ,sumak
Hazırlanışı:
Arpa şehriyeler tuz ve bir iki damla sıvıyağ eklediğimiz suda haşlanır suyu süzülür.Soğumaya bırakılır.
Havuçlar rendelenir.Diğer malzemeler küçük küçük doğranır arpa şehriyelerle karıştırılır.
Yağ ,limon suyu, tuz ve sumak eklenir.
Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

MERCİMEKLİ BÖREK


Kızımın doğum gününde hazırladığım mercimekli börekler kıymalı zannedilince afiyetle yendiler ve gecenin konusu oldular.Özellikle eşim tarafından çok çok beğenildi kendisi ıspanaklı börek dışında pek börek beğenmezde benim için sürpriz oldu onun bu kadar beğenmesi:)))

MERCİMEKLİ BÖREK
Gerekli malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • 250 gr margarin ya da tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • galeta unu
iç malzemesi için

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz ve baharatlar 
Hazırlanışı:
Yağ kısık ateşte eritilir ılınmaya bırakılır.
Mercimekler haşlanır suyu süzülür.Yemeklik doğradığımız soğanlar sıvı yağda kavrulur.Salça ilave edilir.Mercimeklerde eklenir güzelce kavrulur.Baharatları ve tuzu ilave edilir.Baharat olarak ben kırmızı pul biber ,karabiber ve çok az kimyon kullandım.Hazırlanan iç harç bir kenarda soğumaya bırakılır.
İlk yufkamızı masamızın üzerine serip erittiğimiz margarini bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine bolca süreriz.Diğer yufkayı üzerine serip tekrar yağ süreriz.Yufkayı eşit şekilde 8 üçgen parçaya böleriz .Uç kısımlarına hazırladığımız mercimekli harçtan koyup sigara böreğinden kalınca sararız.Diğer yufkalardada aynı işlemi tekrarlarız.Hazırladığımız börekleri derince bir kaba dizip üzerine sütü döküp en az 3-4 saat buzdolabında bekletiriz.En son olarak sütte beklettiğimiz böreklerimizi galeta ununa bulayıp yağladığımız fırın tepsisine dizip üzerleri kızarana kadar önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlanmış  fırında pişiririz.
Sıcak sıcak servis ederiz.
Afiyet olsun...

PRENSESİM 3 YAŞINDA:)

Blogspot kapandı açıldı derken bakıyorumda kimsede blog yazma hevesi kalmadı açıkçası bendede durum öyle inşAllah en kısa sürede toparlanırız.En son bir hafta önce post eklemişim bu benim için uzun bir süre olduğu için söze nerden başlayacağımı bilemedim bir an:)
Cuma günü minik prensesimin doğum günüydü tam 3 yaşında oldu inanılır gibi değil zaman çok hızlı akıp geçiyor.Rabbime şükürler olsun bize hem kız hem erkek evlat nasip etti ikisininde yeri apayrı Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
Sanki dün gibi onu kucağıma alışım. Aslında internetle haşır neşir oluşumda kızıma hamile kalmamla başladı diyebilirim herşeyi araştıran bir yapıya sahip olduğum için sanki ilk hamileliğim gibi tekrar tekrar araştırmaya başladım önce Akıllı bebekte  sonrada burada buldum kendimi:)Aslında bu blogun asıl sahibi kızım :)))Blogu yazmaya başlarken kızıma bırakabileceğim bir tarif defteri olarak düşünmüştüm halada öyle:)
Ben doğum günü olayına pek sıcak bakmıyorum aslında ama çocuklar istiyor nasılsa pastasını yapıyorum hadi  bu senede bir değişiklik olsun dedim ufak çaplı bir aile toplantısı eşliğinde kutladık meleğimin doğum gününü.
Daha önceki postumdada belirtmiştim bu ara şeker hamuruyla pek bir samimiyiz:)
Pastasını çilekli kremayla hello kityli yapma planlarım kızımın cailliou pasta diye tutturmasıyla suya düştü bende onu kırmayıp istediği caillioulu pastayı yaptım ama fotoğraf makinemin azizliğine uğradım resimler berbat çıkmış:((
Akşam saati olduğu için menüm çok detaylı değildi.
Menümüz,
Mercimekli börek
Gazozlu poğaça
Arpa şehriye salatası
Pastamız ve kurabiyelerden oluşuyordu.



Pastayı iki katlı yaptım.Alt katında   nişastalı pandispanya krema olarak vanilyalı pasta kreması ve çikolata kullandım.Üst katı Sevgili Mügenin tarifiyle yoğurtlu pandispanya ara katı vanilyalı pasta kreması ve çikolata tabiki üstü şeker hamuruyla kaplı.Yoğurtlu pandispanya kesinlikle süper oluyor çokta hafif hemde kendinden nemli yapısıyla ıslatmayada gerek yok yumuşacık bir pandispanya denemenizi öneririm.


Arabaları çok seven kızım için bir kaç araba:)





Herkesin kıymalı zannedip yediği mercimekli börek günün konusu oldu:))))
Arpa şehriye salatasını ilk defa denedim Daha önce başka bir  blogda görmüştüm gerçekten güzel bir salata oldu.

Gazozlu poğaçalarım blogta var o yüzden ayrı resmini çekmedim.Fotoğraf makinamın değişme zamanı geldi sanıyorum artık:( nedense hep önemli günlerde düzgün çekmiyor :(
Mercimekli börek ve salata için ayrı bir post hazırlıyacağım .
Bu hafta yoğunluğum devam edicek hazırlamam gereken butik kurabiyelerim var.İnşAllah bu iştende yüzümün akıyla çıkarım.
Sevgiyle kalın...

13 Mart 2011 Pazar

Bu aralar ben...

Bu ciciş kurabiyelerle  meşgulüm blogspotun kapatılması bahanem oldu:)))
Çok eğlenceli hemde çokkkk

Her yer kurabiye :)

Bloglar bazen açılmıyor o yüzden bazı bloglara yorum bırakamıyorum kusura bakmayın:)
Bakalım bu kısıtlama daha ne kadar sürücek:(
Sevgiyle kalın...

6 Mart 2011 Pazar

KISIR

Bilindik bir tat KISIR:)
Çok uzun zaman önce Mergülcüğüm  benden kısır tarifi yayınlamamı istemişti o gün bugündür bir türlü kısmet olmamıştı.Bu tarifimi görebilecek mi  ya da ne zaman görebilecek onuda bilmiyorum :( inşAllah bu durum uzun sürmez)
Şimdiye kadar bir çok kısır çeşidi denedim ama benim en çok sevdiğim şekli bu ...
içinde fazla malzeme yok sadece bulgur,maydonoz ,taze soğan ve baharatlar.

KISIR
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım demet maydonoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • karabiber,kimyon,pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası+1 yemek kaşığı domates salçası
  •  yeteri kadar limon ,tuz ve sıvı yağ
Hazırlanışı:
  • Bulgur ayıklanır yıkanır iyice suyu süzülür.Tercihen teflon bir tencereye konulur üzerine kaynak su dökülür.(su miktarı 1 su bardağına 1 çay bardağı)
  • Bulgur şişip suyunu çekince salçasını ve tuzunu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • maydonoz ve taze soğanları incecik kıyıyoruz.Bulgura ilave edip yağını limonunu ve baharatlarını ekliyoruz.
  • isteğe bağlı olarak iki diş sarımsakta koyabiliriz.
  • Kıvırcık ve domates eşliğnde kısırımız servise hazır.
Afiyet olsun...
Bloglarımızın kısıtlanmadığı bir internet dileğiyle.
sevgiyle kalın...



    4 Mart 2011 Cuma

    sonunda

    Oh beeee sonunda dns ayarlarını değiştirdim ve kumanda paneline girebildim.Dns numaraları bende 8 le başlayanlar çalışmıyor.4.2.2.2 ve 4.2.2.2 olarak girdim bakalım beni gören herkese hayırlı cumalar....

    3 Mart 2011 Perşembe

    ÇİRKİN KURABİYE

    Blogu ilk açtığım günlerde benim için önemli olan sadece tariflerimi bir defter yerine internet üzerinden bir sayfada birleştirip yarın öbür gün kızıma hatıra bırakmaktı tabi birde kendime :) Günler ilerledikçe bloguma o kadar bağlandım ki hergün yeni tarif eklemesem bile diğer blogları okumadan duramıyordum.Ta ki blogspot kapatılana kadar :(
    Meğer blogum ve blog arkadaşlarım hayatımda ne kadar büyük bir yere sahipmiş ben farkında olmadan gelip yerleşmişler hayatıma.WP den yeni adres aldım aslında ama hiç yazasım yok oraya :( http://www.beatfiltering.com/ üzerinden bloguma giriş yaptım bazı arkadaşlarda dns ayarlarını değiştirmiş ben hiç oynamadım ayarlarla şimdilik .
    Bu postu yayınlayabilirsem kimler görebilicek onu bile bilmiyorum.Olay kısaca şu kendim yazıp kendim okuyacağım tıpkı blogu ilk açtığım günlerde ki gibi.
    Her şeye rağmen yola devam diyorum bazıları tarafından kopart at kurabiyeside denilen ama bizim evin çirkin kurabiyesi olan oğlumun favorisi bir kurabiye tarifi vericeğim bugün .Bu kurabiye fırında biraz fazla tutulursa eti çay keyfi bisküvisini andırıyor .Yapımı oldukça basit gelelim tarife...




    ÇİRKİN KURABİYE

    1paket margarin
    1su bardağı damla çikolata veya fındık
    1 yemek kaşığı hindistan cevizi
    yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1.5 su bardağı pudra şekeri
    Aldığı kadar un
    Hazırlanışı:

    Tüm malzemeler karıştırılır azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurdan küçük parçalar kopararak( şekil vermeden ) yağlanmış tepsiye dizilir.170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Ben damla çikolata kullandım bu sefer fındıklısıda çok güzel oluyor.

    Afiyet olsun...

    En kısa zamanda buluşmak dileğiyle,

    sevgiyle kalın...

    1 Mart 2011 Salı

    olurda buradan görüşemezsek her ihtimale karşı yeni adresim

                                                 
    Malesef bloglarımız kapatılma aşamasında.Bloglarınızı dışa aktarıp yedeklemeyi unutmayın sakın.Umarım sorun kısa zamanda çözülür.
    Yedekleme için kumanda panelinden ayarlara girin karşınıza çıkan sayfada blogu dışa aktarı seçin dosyayı kaydedin bu kadar .Ben wordpressten yeni adres aldım her ihtimale karşı.İnşallah emeklerimiz boşa gitmez.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...