12 Mayıs 2011 Perşembe

ÇİLEKLİ PASTA

Bazı blogcanlarımın gerek facebook gerekse bloglarında çilek çilek diye diye benide kışkırttıkları bir gün yaptım bu nefisss pastayı ...Aslında çok acele ve görselliğine hiç önem vermeden yaptığım bir pastaydı hemen yiyiceğiz yaa o nedenle :)görsellik açısından sınıfta kalsada tad olarak benim için on numara bir pastaydı.Hiç bu kadar çok çilekli pasta yememiştim bir seferde:)
Şimdi tam çilek zamanı şiddetle denemenizi öneriyorum.Özellikle pandispanyası çok hafif oldu yani rahat rahat iki dilim yiyebilirsiniz:)))
Yaşasın çilek kardeşliği:)))))

ÇİLEKLİ PASTA
Pandispanyası için malzemeler( orta boy kalpli kelepçeli kalıp için)
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 1 türk kahvesi fincanı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 500 ml süt 
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya
içi için
çilek

Üzeri için 
1 kutu çilekli krem şanti+1 su bardağı süt


Hazırlanışı
yumurta ve şeker çırpılır içine sıcak su eklenir mayonez krema kıvamına gelinceye dek çırpmaya devam edilir.
sıvı yağ ilave edilir.Un+nişasta+kabartma tozu+vanilya elenerek ilave edilir.Tüm malzeme birbirine yedirilir.
kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip karışımımızı boşaltalım.180 derecede ilk 20 dakika fırının kapağını hiç açmadan pandispanyamızı pişirelim.Pandispanyayı mümkünse bir gün önceden pişirmek daha iyi sonuç veriyor.Hazırladığımız pandispanyayı enine üç parçaya bölelim.
Kreması 
yağ ve vanilya hariç tüm malzeme bir tencereye alınır kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir.Pişirme esnasında bir çırpma teli yardımıyla devamlı karıştırılır.Pişen kremamız ocaktan alınınca içine vanilya ve margarin ilave edilir ve mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Üzeri için 
bir su bardağı süt ile 2 poşet(1 kutu)krem şanti çırpılır.soğuması için buzdolabına kaldırılır.
Pastanın birleştirilmesi
Üç parçaya ayırdığımız pandispanyamızı süt yada meyve suyuyla ıslatıyoruz.Ben her parçaya 3 yemek kaşığı çilekli süt kullandım özellikle kenar kısımlarına dikkat edin.
İlk tabanımızı alıyoruz üzerine hazırladığımız kremanın yarısını sürüp düzlüyoruz üzerine doğradığımız çilek parçalarını yerleştiriyoruz.
İkinci tabanımızı üzerine kapatıp kalan kremayı ve çilekleride onun üzerine yerleştirip en son tabanı üzerine kapatıyoruz düzgünce .
Üzerini hazırladığımız kremşantiyle kaplıyoruz isteğe göre çileklede süsleyebiliriz.
en az 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun...

26 yorum:

  1. Görüntüde süper olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. pembe pembe harika olmuş canım.çilek çok yaşıyor zaten pastaya.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Ayy canımcımmmmm harika yaaaa valla üzülüyorum bunları yiyemediğğim içinnn :))))benim yerime de ye yersen şayet olur mu çook öptüm seniii çook sevgiler tatlımm

    YanıtlaSil
  4. ayy harika görünüyor ya pudra pudra süper olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. şekline bayıldım üzerine bir parmak atıp kaçasım geldi.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım görüntü on numara canım çekti valla ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  7. bence sınıfı geçmiş görüntüsüde albenili olmuş:)
    eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Canımmm ellerine sağlık evet herkeste çilek var
    bende yapmalıyım pastan harika öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. harika olmuş ellerinize sağlık. çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor ellerine sağlık canım bende dün akşam yapmıştım gerçekten tam mevsimiyken bol bol yapıp yemek lazım
    afiye olsun

    YanıtlaSil
  11. Yavrucuğum; daha ne görselliği olacak? Daha iyi nasıl olacak? Aşkolsun..Cıvıl cıvıl, pembiş pembiş, nefis olmuş..Eline sağlık Yeşimcim..

    YanıtlaSil
  12. harika olmus, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  13. Oy!!
    Pembiş pembiş, pek kokoş / pek cici :))

    YanıtlaSil
  14. ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ BENCE HİÇTE SINIFTA KALMADI ELLERİNE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  15. Evet evet yaşasın çilek kardeşliği:)

    Pembiş pembiş de ne güzel olmuş. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  16. çok güzel oolmuş canm bi dilim olsa ne iyi olurdu..

    YanıtlaSil
  17. Pastan çok güzel görünüyor Yeşimcim Harika..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. gayette güzel bence bende en son pandispanyamı yaktığım için yapmıyodum bayağdır canım istedi bak simdi:)

    YanıtlaSil
  19. Çilekli pastaaaaaa....Ellerine sağlık canımm toz pembe hayattan bir kesit gibi o pembe renk ne harika görünüyor....canımmm tekrar eellerine sağlıkk...durr ucundan almak istiyorumm birasscıkk :))))))))))

    YanıtlaSil
  20. Nasıl şirin,nasıl alımlı ve nasıl cezbediyor bilsen :)
    Ve tadı da nasıl güzeldir...
    Harika bir pasta olmuş,ellerine sağlık..
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
  21. Çilekli pastaya kim hayır diyebilir görüntüye haksızlık etmeyin çok güzel:)))

    YanıtlaSil
  22. çilek buraya yumruk havayaa:)
    şuanda yanda verdiğin telefon numarasına bir mesaj geldi:)) acaba kimdennn:))
    pasta nefiss pembişşşşş yerim o çilekleri:)

    YanıtlaSil
  23. himmm pempe pembe,gercekten cok guzel gorunuyor..eminim cok lezzetlidir..ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  24. Diyete başladığım bu günlerde şu pastanı gördükçe olsada yesem diyorum...Ellerine kollarına sağlık
    mergül

    YanıtlaSil
  25. Süper Olmus cok güzel duruyor

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık canım pastan şahane görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...