6 Mart 2011 Pazar

KISIR

Bilindik bir tat KISIR:)
Çok uzun zaman önce Mergülcüğüm  benden kısır tarifi yayınlamamı istemişti o gün bugündür bir türlü kısmet olmamıştı.Bu tarifimi görebilecek mi  ya da ne zaman görebilecek onuda bilmiyorum :( inşAllah bu durum uzun sürmez)
Şimdiye kadar bir çok kısır çeşidi denedim ama benim en çok sevdiğim şekli bu ...
içinde fazla malzeme yok sadece bulgur,maydonoz ,taze soğan ve baharatlar.

KISIR
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • yarım demet maydonoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • karabiber,kimyon,pul biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası+1 yemek kaşığı domates salçası
  •  yeteri kadar limon ,tuz ve sıvı yağ
Hazırlanışı:
  • Bulgur ayıklanır yıkanır iyice suyu süzülür.Tercihen teflon bir tencereye konulur üzerine kaynak su dökülür.(su miktarı 1 su bardağına 1 çay bardağı)
  • Bulgur şişip suyunu çekince salçasını ve tuzunu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
  • maydonoz ve taze soğanları incecik kıyıyoruz.Bulgura ilave edip yağını limonunu ve baharatlarını ekliyoruz.
  • isteğe bağlı olarak iki diş sarımsakta koyabiliriz.
  • Kıvırcık ve domates eşliğnde kısırımız servise hazır.
Afiyet olsun...
Bloglarımızın kısıtlanmadığı bir internet dileğiyle.
sevgiyle kalın...



    27 yorum:

    1. Canım bayılırım kısıra bol nar ekşili olacak canım çekti:))Ellerine sağlık öpüyorum.

      YanıtlaSil
    2. ayy süper görünüyor,bol ekşili ve marul ile harika olurdu şimdi :).ellerinize sağlık,muhteşem sunum.

      YanıtlaSil
    3. canım kısırın nefiiss görünüyor,ellerine sağlık....

      YanıtlaSil
    4. enfes görünüyor, bayılırım kısıra! :)

      YanıtlaSil
    5. çok severim kısırı.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

      YanıtlaSil
    6. çok güzel ellerinize sağlık olsada yesek. sevgiler.

      YanıtlaSil
    7. acısı bol yanında miss gibi çay oldumu ohhhh gel keyfim gel :))

      eline sağlık olsun

      YanıtlaSil
    8. Nasıl da severim. Bilindik bir tat olabilir ama herkes değişik yapar. Ellerine sağlık, iyi haftalar..

      YanıtlaSil
    9. canım kısıra bayılırız :) kaynak su kaynar su degil heralde hazır su dimi :)

      YanıtlaSil
    10. Sabah sabah canım çekti Yeşimciğim, ellerine sağlık. Sevgilerimle öpüldün...

      YanıtlaSil
    11. Mmm nefis görünüyor canım bende aksine bol malzemeli marul dometes salatalıklı bayılırım =) Ellerine sağlık iyi haftalar.

      YanıtlaSil
    12. Tabak tabak yemeye doyamadığım bir lezzet bu kısır...
      Bende fazla malzeme koymadan yaparım.
      Yanında sıcacık çayla nasıl severim nasıl anlatamamç
      Elleirne sağlık.
      Sevgiler.

      YanıtlaSil
    13. Kısır mııııı?Yanında bol turşu, yeşillik bi de çay ve dostlar...:)Daha ne olsun.

      YanıtlaSil
    14. HIIIM KISIRI ÇOK SEVERİM SICACIK ÇAYLA ELLERİNİZE SAĞLIK...
      SEVGİLERİMLE..

      YanıtlaSil
    15. Merhaba canım kısıra bayılırım son zamanlarda havuç rendelemeyi ve bol bol nar ekşisi eklemeyi seviyorum kısıra ellerine sağlık sevgiler..

      YanıtlaSil
    16. Canım fena halde istedi şimdi bu saatte ama yarın kesinlikle yapıcam kafaya koydum.Ellerine sağlık..

      YanıtlaSil
    17. bayılırım kısıra ne güzel bir lezzettir ellerine sağlık

      YanıtlaSil
    18. Bence de herkesin yaptığı ama her yapanın başka başka yaptığı bir lezzet bu..Çok güzel görünüyor Yeşimcim, eline sağlık ablam..

      YanıtlaSil
    19. doğum günü kutlu olsun tatlım benimde 9 mart doğum günüm sevgilerimle esenkal

      YanıtlaSil
    20. Nasilda severim anlatamam ellerine saglik canim.

      YanıtlaSil
    21. Çok severim çok. Her öğün yiyebilirim nefis görünüyor ah ah olsa da yesem. Ellerine sağlık canım.

      YanıtlaSil
    22. bilindik bi tat ama yapıpta yemesi ne kadar güzel oluyo dimi =)

      YanıtlaSil
    23. Çok severim, ellerinize sağlık.

      YanıtlaSil
    24. fistigim ellerine saglik kisir enfes görünüyor! bayilirim :) of of canim hemde bu saatte :)) kocaman öpüyorum..

      YanıtlaSil
    25. Hanımların vazgeçilmez tarifi:)))ellerinize sağlık

      YanıtlaSil
    26. Bayılırım kısıra ama en sevgili arkadaşım da yaparken kimyon kullanıyor. Kısır ve mercimek köftesinde kullandığım yegane 3 baharat pul biber, bol nane ve karabiberdir. Lütfen bir ke kimyonsuz deneyin daha güzel oluyor.. En sevdiğim arkadaşımın bu yazımı okuyamadığı için çok mutluyum. Kısırda kimyonu hiiiiiç sevmiyorum ama arkadaşım hep öyle yapıyor, kırılmasın diye zoraki yiyiyorum herhalde hatır için çiği tavuk yemek böyle bir şey olsa gerek. Ah arkadaşım Ahh.. (^_^)

      YanıtlaSil
    27. Ellerine sağlık.Mergül

      YanıtlaSil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...