27 Ekim 2010 Çarşamba

MİLFÖY SİMİT


Blogumu ziyarete gelen tüm misafirlerime güzel bir gün diliyorum.
Blog arkadaşlarım Muko ,Çilekli mutfak ,Aynur(küçük hala) ,Zencefil ve tarçın ve Selda  beni one lovely  blog ödülüne layık görmüşler kendilerine çok teşekkür ediyorum ve bende bu ödülü tüm blog komşularıma yolluyorum :))


Ayrıca çiğdemce herşey blogunun sahibi sevgili Çiğdemde beni mimlemiş bu mime daha önce uzun uzun cevap verdiğim için tekrar cevaplamıyorum Çiğdemede burdan sevgilerimi yolluyorum. 


Gelelim bugünkü tarifimize :) bugün sizlerle Sevgili   Zelihanın blogunda görüp hemen denediğim bir tarifi paylaşacağım ben sadece iç malzemesini değiştirdim ama en kısa zamanda mercimeklisinide yapmak istiyorum .


Çünkü hem çok lezzetli hemde çok bereketli bir simit oldu yiyenler milföymü değilmi diyede ayrıca sordular :)


Milföy hamurları açılarak yapıldığı için özelliğini biraz kaybediyor ama lezzeti ikiye katlanıyor bence .


Deneyip görün diyorum ve bu tarifimi Güloanne blogunun ev sahipliğini yaptığı milföylü lezzetler etkinliğine gönderiyorum .






Milföy simit 

Gerekli malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • maydanoz,tuz ,karabiber 
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • milföyleri açmak için un
  • üzeri için yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı

  • Büyükçe bir tavada soğan ve kıyma sıvı yağ ile kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış patatesler küçük küçük doğranıp ilave edilir.
  • Tuz baharat ve ince doğranmış maydanoz ilave edilip harmanlanır.
  • Düz bir zeminde milföy hamurları hafif unlanarak enine ve boyuna açılır.
  • Enlemesine ortadan ikiye bölünür.
  • Hamurun ortasına hazırladığımız iç malzeme koyulur ve rulo haline getirilerek simit şekli verilir.
  • Yağladığımız tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı çörek otu serpilir.
  • 220 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar  pişirilir.
Afiyet olsun...

25 Ekim 2010 Pazartesi

İKİZ HAMSİLER




Denizin blogunda gördükten sonra uzun zamandır balığı bu şekilde pişirmediğim  aklıma geldi Yapımı biraz el oyalayıcı ama yemesi çok kolay bir tarif :)))

malzemeler
  • hamsi balığı
  • mısır unu 
  • tuz
  • sıvı yağ
yapılışı
  • Balıklar ayıklanır içindeki kılçıklar tamamen çıkartılır .
  • iki balığın iç kısmı bir birine bakıcak şekilde birleştirilir.
  • Mısır ununa bulanır ve tuzlanır.
  • kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.

afiyet olsun...


21 Ekim 2010 Perşembe


Canım babamı kaybedeli üç ay oldu .Acısı yüreğimizde daha taptaze duruyorken daha onun yokluğuna alışamamışken şimdide anneanneciğimi kaybettik.O  melek gibi bir insandı . Rabbim mekanını cennet eylesin ...

16 Ekim 2010 Cumartesi

Çemen&Muhammara


malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 dilim bayat ekmek içi 
  • 1 çay bardağı  iri çekilmiş ceviz 
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber,kimyon pulbiber
  • 1 çay kaşığı çemen baharatı(kullanmasakta olur)
yapılışı

  • Ekmek içini ufalıyoruz yoksa galeta unuda kullanabiliriz.
  • sarımsakları eziyoruz.
  • tüm malzemeyi bir kapta iyice karıştırıp cam kavanozda buzdolabında saklıyoruz.
Afiyet olsun...

15 Ekim 2010 Cuma

MİM

Blogumu ziyarete gelen herkese Hayırlı cumalar diliyorum Rabbim hepimize gönlümüzde olanı versin inşAlah ...

Sevgili Sarkaç beni mimlemiş:) Sarkaç blogunla tanışmam uzun süre olmamasına rağmen beğenerek takip ettiğim bloglar arasında çoktan yerini aldı bile .Profilinde kendi hakkında pek birşey yazmamasına rağmen onun tam bir kitap canavarı olduğunu o güzel ve akıcı anlatımıyla yaptığı kitap yorumlarından anlıyorum Muhteşem tariflerini merakla takip ediyorum ..Aslında ismini bilsem isminle hitap ederdim ama bilmediğim için blogunun ismiyle hitap ediyorum inşallah kusura bakmaz arkadaşım.Sarkaç tarafından mimlendiğim için kendimi şanslı bloglar arasında görüyorum  çünkü bu mimler aramızdaki muhabbeti arttırıyor:))


Mimin konusu istatistiklerde tıklanan beş postu bildirmek.


Bende istatistikleri görünce şaşıranlardanım benim çok basite aldığım tarifler en çok tıklananlar arasında her zaman dediğim gibi bizim çok iyi bildiğimiz bir yemeği başkası hiç bilmiyor olabilir Bloglara pilav yapımını öğrenmek için gelen bile var.
İşte benim en çok tıklanan beş postum...


1.Köfteli patlıcan dizme bizim evde patlıcanın her türlüsü sevildiği ve yendiği için sık sık yaptığım ve blogu ilk açtığım günlerde yayınladığım bir tarif. Resimler pek iyi değil o zaman bugüne göre çok çok acemiydim en kısa zamanda resimler değişmeli:))


2.Ev yapımı supangle en çok sevdiğim sütlü tatlı desem :)) özellikle bu tarif kesinlikle pastanedekilerin aynısı denemeden bilemezsiniz.






3.Terbiyeli tavuk suyu çorba ve bir teşekkür yazısı aslında herkesin bildiğini sandığım bir çorba ama google aramalarında bu çorbayı yazdırıp bloguma gelen çok var.Blogum bir ayı doldurduğunda yazmışım bu postu ozamanlar sadece 18 izleyenim varmış hatta blogumun toplam ziyaretçisi 150 kişiymiş :) şuan ziyaretçi sayacım 5785 kişi aradaki farka bakıp şaşırıyorum.




4.Kış hazırlıkları karışık turşu sanırım turşu zamanı olduğu için öne çıktı bu post yoksa bir çok blogda turşu tarifi var zaten.






5.Peynirli kırmızı biber sarma çok sık yapmasamda yaptığım zaman çok beğenilen bir tarif .


Şimdi gelelim benim mimlediklerime hepinizi mimlemek istiyorum aslında ama kurallara göre 5 kişiyi mimlemem gerekiyor.

MİMM liyorum şimdi sıra sizde :))) en çok tıklanan 5 postu yazın ve 5 kişiyi mimleyin kolay gelsin...

13 Ekim 2010 Çarşamba

Yumurtalı ekmek


Sofralarımızın olmazsa olmazı ekmek ne yazıkki  aşırı bir israfla karşı karşıya bu israfın önüne geçebilmek için hepimiz evimizde bir şeyler yapabiliriz .İlk önce ekmeği tüketeceğimiz kadar almalıyız.Eğer yinede bayatlayan ekmek varsa evinizde benim gibi yumurtalı ekmek yapabilirsiniz.


malzemeler

  •  1 tane Bayat ekmek
  •  2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • çeşitli baharatlar(nane,kekik,kırmızı biber)
  • sıvı yağ
hazırlanışı

  • Ekmeğimizi ince ince dilimliyoruz.
  • Bir kasede yumurta ,süt ve baharatları çırpıyoruz.
  • Ekmeklerimizi  önlü arkalı yumurtalı karışıma buluyoruz.
  • Yağsız tavada çok az yağ dökerek önlü arkalı  pişiriyoruz.Fırında yapmak istersek tepsiyi yağlayıp ekmekleri diziyoruz 200 derecede pişiriyoruz.
afiyet olsun...

12 Ekim 2010 Salı

Çiçek milföy


Milföy hamuru  biz hanımlar için kurtarıcı bir malzeme habersiz misafirde en büyük destekçimiz bence :)

bu sebepledir ki çoğumuzun buzluğunda yedekte bekler herzaman .İşte milföy hamurunun çiçek olmuş hali hafta sonu çayın yanına yaptığım atıştırmalık çocukların sevdiği gibi sucuklu:)) siz iç malzemesini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.Hamur zaten hazır sadece katlama şekli biraz farklı işte çiçek milföy...


Umarım resimlerle anlatabilmişimdir.Diğer katlama şekillerine göre çok şık duruyor.
afiyet olsun...

11 Ekim 2010 Pazartesi

Mini cupcake

    
Blogumu ziyarete gelen tüm izleyici ve misafirlerime güzel bir gün diliyorum...
Hafta sonu çocuklarımla beraber süslediğim bu cupcakelerin tarifiyle başlamak istiyorum yeni bir haftaya 
Cupcake kağıtlarını ikeadan almıştım diğer cupcake yada muffin kağıtlarına göre oldukça iyi önceki kağıtlarımla pişirdiğim zaman çift kağıt kullanıyordum yayılmasın diye ama yinede yayılan oluyordu .Bunlarla tek kağıt kullandığım halde yayılmadan pişti keklerim .
çok kullanışlı ayrıca fiyatıda çok uygun:)

                                                          MİNİ CUPCAKE






malzemeleri    

  • 2 yumurta
  • 1 fincan süt (nescafe fincanı küçük olanlardan)
  • 1 fincan şeker
  • yarım fincan sıvı yağ
  • 2 fincan un
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • süslemesi için 1 paket krem şanti ,yarım su bardağı süt ,pasta şekerlemesi
                                           


                                    

                                                            Hazırlanışı


  • yumurtalar mikserle iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • şeker ilave edilerek tekrar çırpılır.
  • sıvı yağ ve süt ilave edilir .
  • elenmiş  un ,kakao ,kabartma tozu ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır.
  • en son üzüm ve damla çikolata ilave edilir.
  • hazırladığımız karışım cupcake kağıtlarına birer yemek kaşığı olacak şekilde paylaştırılır.
  • 180 derecelik fırında  20 dk kadar pişirilir.
  • üstünün süslemesi için bir paket krem şanti yarım su bardağı soğuk sütle çırpılır.
  • soğuyan keklerin üzerine krema torbasıyla istediğimiz şekli verilir.
  • üzerine pasta şekerlemesi serpilir.
afiyet olsun...

8 Ekim 2010 Cuma

kötü huy diken gibidir

Kötü Huy Diken Gibidir

Mevlâna hazretleri, Mesnevi’de kötü huyun insanın nefsine ve çevresine nasıl bir eziyet yaptığı hakkında şöyle bir hikâye anlatır: 
Huysuz adamın biri bir gün herkesin gelip geçtiği yol üzerine dikenli çalılar diker. Yoldan geçenler her ne kadar “Bunları buradan sök at” dese de o bunların hiçbirine kulak asmaz. Yine kendi bildiğini okur. O dikenli çalılar büyür yoldan geçen halkın ayağına takılır, onlara eziyet eder. O yoldan geçenler perişan olur. Bu durum valiye kadar intikal edince vali onu yanına çağırır. Dikenleri sökmesi için emreder. O da sökerim diye söz verir; ama bugün yarın diye ertelemeye devam eder. Ne sökmem der ne de sökmeye teşebbüs eder. 
Bir gün vali onu yanına çağırır; “Verdiği sözde durmayan adam, emrimi uygula!” diye sıkı sıkı tembihler. 
Ağır ikazlarda bulunur. Çalıları diken huysuz adam da şöyle der: “Önümde hayli günler var. Merak etme nasıl olsa günün birinde sökerim.” Vali ise çabuk olmasını söyler ve onu uyarmaya devam eder. Ama adam sözden anlamaz. Dikenler de kök salıp büyümeye devam eder.
Mevlâna, hikâyenin bu kısmında bir işi yarına ertelerken zamanın su gibi akıp gittiğini söylüyor ve “Her gün sen yarın bu işi görürüm diyorsun ama günler geçip gittikçe o dikenler daha da kuvvetleniyor. Onu sökecek olan da ihtiyarlıyor, kuvvetten düşüyor. Sen de her bir kötü huyunu bir diken bil. O dikenler kaç keredir senin ayaklarına battı. Kaç kere oldu seni kötü huyun yaraladı. Sen kendi tabiatından hastalandın da duygusuzluğun yüzünden habersizsin. 
Çirkin huyunun da başkalarını rahatsız ettiğini bilmiyorsun. Sen şu dikeni gül fidanı haline getir. Gül fidanı ile onu aşıla. Böylece sendeki dikenler gül fidanı haline gelsin. Eğer sen de şerri gidermek istiyorsan, ateşin gönlüne hakkın rahmet suyunu dök.”
Mevlâna, burada nefsinin kötü arzularına düşmeyi dert edinmeye dikkat çekiyor ve diyor ki: 
“Nefsinin ateşi söndüren sonra, gönül bahçesine dikersen biter. Laleler, ak güller, güzel kokulu çiçekler yetişir. Sözün kısası; işini yarına bırakma. Çabuk tövbe et de istiğfarı yarına bırakma. Yıl geçti ekin vakti geldiğinde sende yüz karalığından başka bir şey kalmaz. 
Beden ağacının köküne kurt düştü. 
Onu söküp ateşe atmak, kulluk yaparak iyi işlerle onu öldürmek gerek.” 
alıntı..


Rabbim kötü huylarımızı şu mübarek cuma günü hürmetine bizden söküp alsın inşallah (amin)
Cumanız mübarek olsun...
Dualarda unutulmamak dileğiyle...

Tarhana çorbası






İstanbul'da hava iyice soğudu erkenden kışlıkları çıkarmaya başladık bile bu soğuk havada tarhana çorbası iyi gider diye düşündüm.  Bugün sizlerle kendi  ellerimle yaptığım tarhana çorbasını paylaşıcağım aslında un tarhanasının yapılışınıda size göstermek isterdim ama nasılsa fotoğraflamayı  unutmuşum :) 



Un tarhanası

  • 500 gr süzme yoğurt
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • tuz
  • nane,maydanoz
  • 1 kg un
hazırlanışı 

  • soğan,biber ve domatesler küçük küçük doğranır.
  • geniş bir kaba alınır harlı ateşte hiç suyu kalmayana dek kavrulur.
  • ocaktan indirince içine biber salçası koyulup karıştırılır.
  • iyice soğuyunca genişçe bir leğene alınıp içine yoğurt ,maydanoz ve nane eklenir.
  • unu ilave edilip yoğurulur.
  • hamuru çok sert olmalı 
  • üzerine temiz bir bez örtüp bir hafta oda sıcaklığında dinlenmeye bırakırız
  • bir hafta boyunca hergün mutlaka hamuru yoğurmalıyız.
  • bir hafta sonunda hamurdan iri parçalar kopartarak temiz bir örtüye sereriz.
  • gün içinde hamuru gittikçe daha ufak parçalara ayırarak kurumaya bırakırız.
  • iyice kurutmadan ufalayıp elekten geçiririz.
  • bir kaç gün oda sıcaklığında kurumasını bekleyip iyice kuruyunca bez torba yada cam kavanozlara koyup saklarız.








malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un tarhanası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 6 su bardağı su
  • tuz
hazırlanışı
  • Tarhana en az 20 dk önceden bir tencerede az suyla ıslatılır.
  • Sonra üzerine 6 su bardağı su ve tuz  eklenerek kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ayrı bir tavada tereyağ eritilir salça eklenip kavrulur.
  • Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
  • 5 dk kadarda bu şekilde pişirildikten sonra servise hazır olur.
afiyet olsun...

7 Ekim 2010 Perşembe

Nişastalı çatlak kurabiye ve bonibonlu kurabiye

nişastalı çatlak kurabiye



Küpe, nedir senden çektiğim:)


önce bir küpe sevdasına küçük meleğimin canını yaktım ,sonrada küpeyi kaybettim olucak şeymi bu?
Geçenlerde kızımın kulaklarını deldirmiştim binbir zorlukla, altın küpeye geçiş yaptıktan sonra tam ohh diyecekken akşam küpenin bir tekinin kulağında  olmadığını farkettim :( evi alan taran ettim bulamadım. Dün okulların tatil olması nedeniyle fırsattan istifade ikeaya gitmiştik orda düşürdüğümüzü sanıp bugün yenisini almaya karar vermiştim ki 
Prensesim buldu küpesini :)

Nerdemi?

Kitabının arasında:)))

Benim kitap kurdu küpesini kitabının arasına düşürmüş inanabiliyormusunuz:)))
Küpeyi bulduğum için sevinçten havalara uçtum desem yeridir çünkü daha kulakları yeni delindiği için mecburen yeni küpe takmak zorundaydım küpeyi alması önemli değil sorun diğer kulağındaki küpeyi çıkartmak ve yerine yenilerini takmaktı çünkü kulaklarını elletmiyo çok ağlıyor benimde içim parçalanıyor :(

Pişmanmısın derseniz

evet pişmanım keşki kulağında küpesi olmasaydıda bu kadar çok ağlamasaydı ...
Şimdi kaybettiğimiz küpeyi kulağına takmak var sırada nasıl olucaksa :((
İnşallah çok ağlamazsın kuzum...

Annelik böyle birşey işte :)) 

Bugün size çocuklarıma sıkça yaptığım çok basit bir kurabiye tarifi vericeğim eminim hepiniz bu kurabiyeyi değişik şekillerde yapıyodursunuz ama birde benim tarifimi deneyin derim kıyır kıyır ağızda dağılıyor ...



malzemeler
  • 1.5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
    hazırlanışı
    • Oda sıcaklığındaki margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
    • Üzerine yumurta , mısır nişastası, un, kabartmatozu ve vanilya katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir .
    • Un miktarı gerekirse biraz daha arttırılır.
    •  Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp üzerini bastırmadan yağladığımız tepsiye yerleştirip 180 derecelik fırında pişirilir.

    bonibonlu kurabiye

    Bunlarda aynı hamurla yaptığım bonibonlu kurabiyelerim.Tek fark tepsiye yerleştirdikten sonra ortalarına birer bonibon koyuyorum çocuklar için değişik bir alternatif...

    afiyet olsun...

    5 Ekim 2010 Salı

    Terbiyeli sulu köfte


    Daha yeni pişti çorbam dumanı üstünde desem yeridir.Evdekiler bile tadına bakmadan size yolluyorum bu nefis çorbayı aslında yemek yerine bile geçiyor yanına pilav ve salatayla :))
    Annemin yaptığı en güzel çorba şimdi bende annemin tarifiyle yapıyorum birebir bazıları ekşili köfte desede ben sulu köfte diyorum çocukluğumdan kalma ismiyle lafı fazla uzatmadan tarifi verip akşam yemeğini hazırlamaya gidiyorum ben siz resmine bakarken biz tadına bakalım bu nefis çorbanın:))
    işte tarifimiz...

    malzemeler

    • 250 gr köftelik kıyma
    • 1 küçük patates
    • 1 küçük havuç
    • yarım kahve fincanı(türk kahvesi) pirinç
    • tuz,karabiber,kimyon
    • 1 yemek kaşığı margarin 
    • 1 adet kuru soğan
    • Terbiyesi için 1 yumurta sarısı yarım limon
    hazırlanışı

    • Soğanı rendeliyoruz.Tuz, karabiber, kimyon, piriç ve kıymayıda katıp güzelce yoğuruyoruz ve misket köfteler hazırlıyoruz.Birbirine yapışmaması için unluyoruz.
    • Patates ve havucu küp şeklinde doğruyoruz.Köftelerin boyutuyla orantılı olması daha güzel olur.
    • Bir tencereye margarini (ben terem yağ kullanıyorum) alıyoruz .Yağ eriyince patates ve havucuda tencereye koyup biraz kavuruyoruz.Üzerlerine 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
    • Patates ve havuçlar yarı piştiği zaman köfteleri ilave ediyoruz.
    • 1 yemek kaşığı unu biraz suyla açıyoruz.Çorbaya ilave ediyoruz topaklanmaması için arada karıştırıyoruz.
    • Tüm malzemeler pişince çorbanın altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
    • Terbiyesi için 1 yumurtanın sarısı ve yarım limonun suyunu çırpıyoruz.Ilınan çorbanın içine karıştıra karıştıra katıyoruz bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz.
    • Burda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta terbiyesi yapılırken çorbanın ılık olması aksi halde yumurta kesilir ve görüntüsü hoş olmaz.
    • Çorbanın kıvamını ayarlamak için  terbiyesini yapmadan önce  su veya un katabilirsiniz .
    Afiyet olsun...

    4 Ekim 2010 Pazartesi

    Mantarlı tavuklu saksı kebabı



                                                          Mantarlı tavuklu saksı kebabı







    malzemeler
    • 3 adet  kemer  patlıcan
    • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
    • 300 gr mantar
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 adet domates
    • 4-5 adet biber
    • 1 yemek  kaşığı  domates salçası
    • kızartmak için sıvı yağ 
    • tuz,karabiber




    Hazırlanışı


    • Patlıcanları alacalı soyup 20 dk tuzlu suda bekletiyoruz.
    • Daha sonra ortadan ikiye bölüp(enlemesine) içlerini bir çay kaşığı yardımıyla oyup boşaltıyoruz.
    • Sıvı yağda önlü arkalı her tarafını kızartıyoruz.Fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz.
    • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda  soteliyoruz  salçasını ilave edip üzerine tavuk etleri ve mantarıda koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
    • Tuz ve baharatlarını ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
    • İsteğe bağlı olarak içine domates ve biberde koyabilirsiniz. Ben sadece biber doğradım.
    • Pişirip ılıttığımız tavuklu mantarlı karışımımızı kızarttığımız patlıcanların içine dolduruyoruz üzerlerine domatesten kapak yapıyoruz ve biber koyuyoruz.
    • Patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizip salçalı su yapıp 200 derecelik  fırına veriyoruz.
    • Tüm malzemeler pişmiş olduğu için çok  kısa sürede pişiyor .
    Afiyet olsun...








    2 Ekim 2010 Cumartesi

    Sokak simidi


    Hiç üşenmedim sabahın altısında kalkıp oğluma sıcacık simit hazırladım kahvaltıya mis gibi çıtır çıtır ev yapımı :))
    bu tarifi tvde görmüştüm gerçekten tadı sokak simidine çok benziyor .Yanlız bu tarif altı simit için daha fazla istiyorsanız malzemeyi ona göre arttırın .
    Tarifimi kahvaltı etkinliği için Fatoşun dünyasına gönderiyorum...

    malzemeler(6 simit için)

    • yarım paket yaşmaya
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • yarım çay bardağı sıvı yağ
    • yarım su bardağı soğuk su
    • aldığı kadar un
    üzeri için

    • 2 çorba kaşığı pekmez
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • yarım su bardağı soğuk su
    • susam


    hazırlanışı


    Bütün malzemeleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
    En az 45 dk kabarması için ılık bir ortamda bekletiyoruz.
    Hamuru eşit on iki parçaya bölüyoruz.
    Böldüğümüz hamurları uzun şeritler yapıyoruz.Bu şeritlerin ikisini alıp zincir gibi buruyoruz.Ucunu birleştirip yuvarlak yapıyoruz.
    Üzeri için bir kapta pekmez sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
    simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
    30 dk tepsi mayasını bekleyip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
    afiyet olsun...



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...