30 Eylül 2010 Perşembe

Patlıcan salatası


Dünkü blog sorunumla ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler bir şeyler yaptım ama düzeldimi emin değilim .Asında resimleri göremeyenler azınlıkta ama herkesin görebilmesi önemli tabiki. Resimlerin görüntü kalitesini yükselttim ve güncellenmiş kayıt sayfasında bazı ayarlar yaptım inşallah sorun düzelmiştir .Resimleri göremeyen arkadaşlar yine yorumlarınızla beni bilgilendirin lütfen ...
Artık patlıcan mevsiminin sonuna geldik bende çok sevdiğim patlıcan salatasını yaptım bir kaç gün önce yine ama yayınlamak bugüne kısmetmiş aslında bu çoğunuzun yaptığı şekli patlıcan salatasının ama arşivimde olması bakımından ekliyorum diğer patlıcan salatalarım için buraya ve buraya bakabilirsiniz.

                                         PATLICAN SALATASI


malzemeleri

  • 2 adet  kemer patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • sıvıyağ,tuz ve karabiber
hazırlanışı

  • patlıcan ve biberler közlenir kabukları soyulur iri iri doğranır.
  • soğanlar piyazlık doğranır.
  • tüm malzemeler beraber karıştırılır 
  • sarımsak rendelenir sirke sıvıyağ tuz ve karabiberle karıştırılıp bir sos hazırlanır 
  • hazırladığımız bu sosu patlıcan salatasının üzerine gezdirip güzelce karıştırırız.
not: kırmızı biberlerin kabuklarının kolayca soyulması için közlendikten sonra sıcak sıcak temiz bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlarız 15 dk sonra biberlerin kabukları çok kolay soyuluyor.

afiyet olsun...

29 Eylül 2010 Çarşamba

ACİL YARDIM....

ARKADAŞLAR SAYFAMDAKİ FOTOĞRAFLAR BAZI ARKADAŞLAR TARAFINDAN GÖRÜLMÜYORMUŞ BU KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ ?
RESİMLERİ GÖREMEYEN ARKADAŞLAR ŞU ANDA GÖREBİLİYORMUSUNUZ ?

Patates köfte iki farklı sunum ile...





İki farklı patates köfte tarifi var bugün, aslında tarif aynı sadece görüntü farklı , biri benim diğeri ise sevgili Mergülün  gönderdiği patates köfte, Mergülün bir kaç tarifi daha var blogumda takip edenler bilir blogumun ilk günden beri destekçisidir kendileri :)


                                                                  Mergülün patates köftesi


MALZEMELER
  • 500 gr kıyma
  • ekmek içi
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • tuz,köfte baharatı 
  • sıvı yağ
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet domates 
  • 4-5 adet sivri biber


HAZIRLANIŞI

  • kıyma ,ufalanmış ekmek içi ,yumurta ,rendelenmiş soğan tuz ve baharatlar karıştırılarak köfte hamuru yoğurulur ve istediğimiz şekil verilir.
  • patatesler halka halka doğranır.
  • domates ve biberler iri iri doğranır
  • yağladığımız tepsiye sönce patatesleri sonra köfteleri en son domates ve biberleri yerleştirip 240 derecelik fırında pişmeye bırakırız.
  • isteğe göre salçalı sosda yapılıp pişirilebilir 

ilk resimdeki tarif benim ondaki yöntemde şu bir patates üzerine bir köfte domates ve biber üzerine kürdan batırıyoruz.

28 Eylül 2010 Salı

Fırında levrek balığı


Balık mevsimi başladı bizim evdede havaların soğumasıyla ,böylece bende haftada en az  birgün ne pişiricem derdinden kurtuldum :)))
Aslında palamut ve istavrit bizim ailenin favorisidir ama bir değişiklik yapıp bu hafta levrek pişirdim işte tarifi...

malzemeleri

  • levrek balığı (kişi sayısına göre)
  • soğan
  • limon
  • patates
  • maydanoz
  • sıvı yağ,karabiber,tuz
hazırlanışı

  • Balıkları ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
  • sıvıyağ tuz ve karabiberi bir kase içerisine karıştırıp balığın her tarafına sürüyoruz.
  • Balığı yağlanmış tepsiye alıyoruz.
  • Soğan ve limonları  halka halka doğrayıp balığın karın kısmına(içine) yerleştiriyoruz.
  • Kalan soğan maydanoz ve limonu gelişi güzel tepsiye döşüyoruz.
  • Patatesleri istediğimiz şekilde doğrayıp tuz ve baharatlarla harmanlıyoruz.
  • Balıkların kenarlarında kalan boşluklara yerleştiriyoruz .
  • 240 derecelik fırında 20-30 dk pişiriyoruz.
Not:Balıkları ve malzemeleri kişi sayısına ve damak tadına göre ayarlayabiliriz.Ben 3 adet levreğe 2 adet kuru soğan 1 limon kullandım sizde balık sayısına göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz .

24 Eylül 2010 Cuma

Yeşil mercimek salatası

Hayırlı cumalar herkese Rabbim bugün ettiğimiz duaları kabul eylesin inşallah(amin)

Bugün sizlere çocuklarımız için çok besleyici olucağını düşündüğüm bir tarifi yayınlamak istiyorum.Mercimeğin faydalarını saymama gerek yok sanırım haftada en az iki kere sofralarımızda bulunması gerektiğini söylüyor uzmanlar bu salatada bir alternatif olucaktır.

malzemeler
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 4-5 adet marul yaprağı
  • 1 adet kırmızı biber
  • maydanoz
  • 4 adet taze soğan
  • sıvı yağ,tuz ,limon veya elma sirkesi
Hazırlanışı
  • Ayıklayıp yıkadığımız yeşil mercimeği güzelce haşlıyoruz.
  • marul ,kırmızı biber ,maydonoz ve taze soğanı ince ince doğrayıp derin bir kaseye alıyoruz.
  • Doğradığımız yeşilliklerin üzerine yeşil mercimekleride döküp karıştırıyoruz.
  • tuz sıvı yağ ve elma sirkesiyle güzelce harmanlıyoruz.
  • Salatamız servise hazır,afiyet olsun...
NOT: Salatanın malzemeleri isteğe göre zenginleştirilebilir .Elma sirkesi yerine limonda kullanılabilir.Elma sirkesi kullanılırsa fazla dökmemeye dikkat etmemiz gerekir tadını bozar yoksa

22 Eylül 2010 Çarşamba

Yumurtalı patates

Hepimizin bildiği bir tarif bu bizim çocuklar bayılıyor hem besleyici ,hemde pratik kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi işte tarifi...

malzemeleri
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • kızartmak için sıvı yağ
hazırlanışı
  • patatesler kabukları soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır.
  • kızgın yağda rengi dönene kadar kızartılır
  • ayrı bir kapta yumurtalar çırpılır patateslerle birlikte bir tavada pişirilir.
afiyet olsun...

21 Eylül 2010 Salı

Kış hazırlıkları Karışık turşu




Turşuyu çok severim ama hazırları nedense hiç sevmem o yüzdende hersene kendim kurarım turşumu mis gibi katkı maddesiz...
Bu sene bir değişiklik yapıp kırmızı lahanada ekledim.

malzemeleri
  • 1 kg minik salatalık
  • 1 kg biber
  • 1adet küçük lahana
  • 1 demet kereviz yaprağı
  • 1 adet kırmızı lahana
  • 5 adet havuç
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 kg yeşil domates
  • 2 baş sarımsak
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 300 gr tuz
hazırlınışı
  • turşuluk malzemelerin hepsi güzelce yıkanır temizlenir .
  • biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır ortadan bir bıçak yardımıyla delinir.
  • domates,havuç ,lahana ve kereviz yaprakları iri iri doğranır.
  • sarımsaklar soyulur havanda dövülür
  • sebzeler büyük bir kabın içinde biraz tuz ,yarım su bardağı sirke ve sarımsaklarla harmanlanır.
  • bidonlara sıkıca bastırıp yerleştirilir .
  • başka bir kapta kalan tuz ve sirke karıştırılıp bidonların içine yavaş yavaş dökülür .
  • bidonların ağzı sıkıca kapatılır
  • 2 yada 3 hafta içerisinde turşularımız hazır olur.
not: hazırladığımız turşuları 2 -3 gün sonra açıp tuzunu kontrol edebiliriz eğer tuzsuzsa suyu başka bir kaba alıp tuz ilave edip tekrar bidonlara doldurabiliriz.
afiyet olsun...

20 Eylül 2010 Pazartesi

Limonlu irmik tatlısı



Yeni bir eğitim öğretim yılı başladı bugün çocuklarımız için yine zorlu bir dönemece girdiler Allah yardımcıları olsun dersane ve okul arasında mekik dokuyacak bir çok çocuk onlara bu yolda başarılar diliyorum .Oğlum bu sene 7. sınıf oldu daha dün gibi okula başlaması zaman hızla akıp geçiyor:)
Hafta sonu annem bu güzel tatlıyı yapmış bizler için tadı muhteşemdi bence aslında hepimizin bildiği bir tatlı ama içindeki limon aroması değişik bir tat vermiş işte tarifi...

malzemeleri
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
  • süt,şeker ve irmik bir tencereye alınır ve ocağa koyulur.
  • topak olmaması için devamlı karıştırılır kaynamasına yakın içine yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
  • kaynamaya başlayınca içine 1 kaşık margarin ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
  • ıslattığımız borcama tencerede biraz ılınan irmik tatlısı dökülür.
  • spatula yardımıyla üzeri düzeltilir soğuması için buzdolabında bekletilir.
  • servis ederken üzerine hindistan cevizi ve ceviz serpilir(arzuya göre)

17 Eylül 2010 Cuma

yoğurtlu hamur kızartması

Hem basit hemde çok lezzetli ama biraz kalorili :))
malzemeleri genelde göz kararı yapıyorum böyle hamurlarda ama bu sefer sizin için ölçtüm
işte gerekli malzemeler...
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ
Bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmıyacak bir hamur hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında 30 dk kadar dinlendiriyoruz fazla ince olmayacak şekilde açıp su bardağınla bastırıp yuvarlaklar kesiyoruz (istersek bıçakla değişik şekillerdede kesebiliriz ) kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Afiyet olsun...

15 Eylül 2010 Çarşamba

kabaklı köfte



Dün akşam sevgili narincenin etkinliği için ne yapsam diye düşünürken birden aklıma geldi kabaklı köfte yapmak .Akşam yemeği için çok hafif oldu. Kabakları kızartılmadığı için kalorisi düşük ve sağlıklı bir yemek, tabi evinizde kabak sevmeyenler varsa onlar için aynı yöntemle patateslide yapabilirsiniz tıpkı benim çocuklara yaptığım gibi:)
Kabaklı köftelerim narincenin kabak tadı etkinliğine gidiyor ...

malzemeleri
  • 2 adet kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • ekmek içi (köfte için)
  • tuz,köfte baharatı, karabiber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 2 -3 adet sivri biber


Hazırlanışı
Kabakları soyup bir parmak kalınlığında yuvarlaklar halinde kesiyoruz.Tuz ve karabiberle güzelce harmanlayıp yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.Kabaklar fırında pişerken bizde köftemizi yoğurup kabakların büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlıyoruz.Kabaklarımız pişmeye başlayınca köfteleri üzerine diziyoruz tekrar fırına sürüyoruz 15 dk kadarda böyle pişirip üzerine bir kürdan yardımıyla domates ve biberlerimizi takıyoruz tekrar fırına sürüyoruz 2-3 dkda böyle pişiriyoruz.Ben domates ve biberleri fazla pişirmedim isterseniz daha uzun süre tutup domates ve biberlerin pişmesini sağlayabilirsiniz .Hatta bu yemeğe salçalı sos yapıp öylede servis edebilirsiniz arzuya ve damak tadınıza kalmış .
afiyet olsun ...

12 Eylül 2010 Pazar

FİNALDEYİZZZZZZZZZZ

12 DEV ADAMA BU AKŞAMKİ FİNAL MAÇINDA BAŞARILAR DİLİYORUM ...


Önizleme

10 Eylül 2010 Cuma

Babamın elini öpemeden geçen ilk bayram günü :(((
Babam olmadan geçen tam 54 gün :(
İlk defa bir bayramda önce kabristana gitmek istedim belki elini öpemedim ama dualarımı gönderdim Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın mekanın Cennet olsun babacığım ...

8 Eylül 2010 Çarşamba



Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri, bir sıcak gülümseme, bir ufak hediye daha da yaklaştırır bizi birbirimize...
Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da size ve ailenize mutluluk ve neşe getirmesi dileğimle. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara.

5 Eylül 2010 Pazar

Bin aydan daha hayırlı bir gece KADİR GECESİ...

Kur’ân-ı Kerîm’de medhedilen en kıymetli gecedir. Kadir gecesinin fazîleti, üstünlüğü (bin aydan daha fazîletli, kıymetli, hayırlı olduğu), bizzât Allahü teâlâ tarafından, Kadir sûresinde açıkça bildirilmiştir.Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Hak, bu mübarek gecenin kıymet ve faziletini şöyle beyan buyurmaktadır:

"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Tâ fecrin doğuşuna kadar."

Resul-i Ekrem (s.a.v) Efendimiz buyuruyor:

"Kim Kadir Gecesi'nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır."

"Kadir Gecesi yatsı namazında cemaatte hazır bulunan, ondan nasibini almıştır."

Müminlerin annesi Hz.Aişe (r.a.) şöyle diyor :

-Dedim ki: Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Peygamberimiz (sav) buyuruyor:

"Kadir gecesinde bir defa, Kadir sûresini okumak, (başka zamanda) Kur’ân-ı kerîmi hatmetmekten daha sevâptır. Bu gece koyun sağma müddeti kadar namaz kılmak, ibâdet etmek, bir ay her geceyi ibâdetle geçirmekten daha kıymetlidir."

Bu mübarek gecede dua sünnettir. O icabet vakitlerinden birisidir. Süfyan-ı Sevrî demiştir ki, o gece dua etmek,namaz kılmaktan daha sevaptır. Kur'ân okuyup da dua ederse güzel olur.

kaynak http://biriz.biz/itikat/kadirgece.htm

Rabbim hepimizin dualarını bu gece hürmetine kabul eder inşallah

Kadir Gecemiz mübarek olsun....

Önizleme

2 Eylül 2010 Perşembe

Patates kroket

Sevgili Deniz'in blogunda gördüğüm bu tarif dün akşamki iftar hatta sahur soframızda yerini aldı ilk defa denememe rağmen sonuç oldukça iyiydi orjinal tarif ve diğer muhteşem tarifleri için sevgili Denizin bloguna bir uğrayın derim...

malzemeleri
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı peynir kırığı
  • tuz,karabiber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri haşlıyoruz rendeleyip bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.Kıvamı sulu olursa un ekleyip tekrar yoğuruyoruz ele yapışmıyacak bir hamur olunca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızartıyoruz yağ fazla kızgın olursa içleri yumuşak kalıyo dikkat edelim.


Önizleme

1 Eylül 2010 Çarşamba



Önizleme
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...