30 Nisan 2010 Cuma

ŞUNLARA BAKIN:)))


Bunlarda sandviçse bizim yaptıklarımız ne o zaman?


Önizleme

29 Nisan 2010 Perşembe

PATATESLİ TUZLU KEK



Evde kalan artan malzemelerle kendim uydurduğum bir tuzlu kekmi desem börekmi ama çok lezzetli nefiss bişey oldu tarifle yapsam bu kadar güzel olmazdı sanırım sizde elinizde kalan malzemeleri değerlendirip böyle güzel şeyler yapabilirsiniz :)
Hem evde kalan malzemeler değerlendi hemde defterime yeni bir tarif eklendi .



PATATESLİ TUZLU KEK
  • 3 adet küçük haşlanmış patates
  • 3-4 adet taze soğan
  • maydanoz
  • beyaz peynir
  • 2 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (sarısının biri üzerine)
  • yarım su bardağı sıvı yağ


Haşlanmış patateslerimizi iyice eziyoruz.
Taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp diğer bütün malzemelerle karıştırıyoruz .
Hamurun kıvamı yoğun oluyo tepsiye yayıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dk da hazır oluyor .

28 Nisan 2010 Çarşamba

SÜTLAÇ


Yavaş yavaş bloggeri çözüyorum sanırım header yapmaya bile kalkıştım baksanıza:) bir önceki mutfak temalı headerımı sevgili anne kazdan almıştım onun anlatımlarıyla verdiği bağlantılarla bayağı bir yol katettim sağolsun anne kaz bu işe yeni başlayanlar için sitesinde bir kaç konuya yer vermiş.Header hazırlama çok zevkli bir işmiş masaüstüm resimlerle dolu yeni headerler için :)
Hergün değişik bir sayfa başlığıyla çıkabilirim karşınıza :))))

Kırmızı çiçekli headerım nasıl olmuş yorumlarınızı bekliyorum ...

Ve gelelim bugünkü tarifimize
Bu aralar pek sütlü tatlı yapmadığımı farkettim en basitinden bir sütlaç yaptım işte tarifi...
  • 1lt süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su(pirinçleri pişirmek için)
  • tarçın
4 bardak suyumuzu ve pirinçleri bir tencereye koyup prinçler iyice yumuşayana dek pişiriyoruz.
Tencereye sütümüzü ekleyip (soğuk olucak) kaynatıyoruz.
Bir kasede pirinç ununu 1 bardak su ile eziyoruz.İçine kaynamakta olan sütten 1 kepçe alıp yavaş yavaş karıştırıp ılınmasını sağlıyoruz.
Pirinç unlu karışımımızı yavaş yavaş tencereye döküyoruz topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
En son 3 bardak şekeri ilave edip edip 1 -2 taşım kaynatıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan sütlacımızı kaselere alıp üzerini tarçın ile süsleyip servis yapıyoruz.
Ben çilekte kullandım isteyen değişik meyvelerle süsleyebilir .
Afiyet olsun...

27 Nisan 2010 Salı

TAHİNLİ KURABİYE



Geçen gün alışverişe çıktığımda koskaya uğramıştım benim gibi tatlı severlerin gitmemesi gereken bir yer:))) çünkü her yer tatlı bişeylerle dolu tatlı eşittir kilo :)))
Şekerler ,helvalar, lokumlar daha neler neler hazır gitmişken çoktandır aklımda olan tahinli kurabiyeyi yapmak için tahinde aldım gitmediyseniz tavsiye ederim ürünleri hem kaliteli hemde tüm çeşitleri arada bulabiliyorsunuz.
Tarifi bengü mutfaktadan aldım o kadar güzel anlatmışki dayanamadım denedim:)
Bu tarif diğer tahinli kurabiyelerden biraz daha farklı daha çok tahin helvası ve un kurabiyesi karışımı bişey tahin helvasını seviyorsanız mutlaka deneyin derim...

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Yağladığımız tepsiye yuvarlaklar yapıp üzerine susam serpiyoruz.
170 derecede önceden ısıttığımız fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.
12 -15 dk arasında pişiyor .
Tepsiden çıkarmadan önce mutlaka soğumasını bekleyin yoksa dağılıyor.

Önizleme

26 Nisan 2010 Pazartesi

PATATESLİ BÖREK



Bu böreklerde Mergülden yine, ne kadar güzel fotoğraflamış yapılışını tek tek en ince ayrıntısına kadar .Bitmiş halide nefis gözüküyor ellerine sağlık canım devamını bekliyorum güzel tariflerinin:))




  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet yufka
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • tuz ,karabiber
Patatesleri haşlıyoruz güzelce eziyoruz.
İçerisine tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz.
Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz.
İç harcını koymadan önce yufkanın her tarafını güzelce yağlıyoruz.
Yufkanın geniş kısmına patatesli harcımızı koyup sarıyoruz.
Yağladığımız tepsiye sıra sıra dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
200 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

HAVUÇLU TOPLAR

Sizden gelen lezzetler köşesinde bugün sevgili arkadaşım Mergül'ün gönderdiği tarifleri yayınlıyorum Mergülcüm üşenmemiş fotoğraflamış yaptıklarını ellerine yüreğine sağlık canım nefis gözüküyorlar...


HAVUÇLU TOPLAR

  • 1 kg havuç
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı şeker
  • ceviz
  • hindistan cevizi
Havuçları rendeleyip bir tencereye koyuyoruz .

1 su bardağı su ile havuçlar yumuşayana ve suyunu çekinceye kadar güzelce pişiriyoruz.

Havuçlar biraz soğuyunca parçalamış olduğumuz bisküvileri ve cevizi ilave edip yoğuruyoruz.

Havuçlu karışımdan küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.

Yuvarladığımız havuçlu topları hindistan cevizine buluyoruz.

AFİYET OLSUN...



25 Nisan 2010 Pazar

YAYLA ÇORBASI

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 7 bardak su(su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kahve fincanı prinç(türk kahvesi)
  • 1 tane et yada tavuk suyu tablet
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz, bol nane
  • 1 yumurta sarısı
Prinçleri ve suyu tencereye koyup prinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz içine 1 tablet et suyunuda katıyoruzve bir kenarda ılınmaya bırakıyoruz.
Derin bir kase içinde 1 yumurta sarısı yoğurt sıvı yağ ve unu güzelce çırpıyoruz hiç pütür kalmıyacak şekilde
Hazırladığımız bu karışımı ılınan çorbamızın içine kenarından yavaş yavaş döküyoruz bir taraftanda karıştırıyoruz.
Sürekli karıştırarak bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz üzerine bol nane serpiyoruz.
servis yaparken kırmızı biberli yağ yapıp dökebilirsiniz üstüne çorbanın
burada dikkat edilmesi gereken nokta terbiyesini dökerken çorbanın mutlaka ılık olması sıcak olursa yumurta ve yoğurt kesilebilir .
not: bu çorbayı sadece tavuk suyulada yapıyorum muhteşem oluyo

FIRINDA SOSLU TAVUK





Çok basit ve herkesin değişik yöntemlerle yaptığı bir tarif fırında tavuk... bide benim yöntemimle deneyin nefis oluyo tarif 4 kişilik malzeme kişi sayısına göre ayarlanabilir.

  • 4 adet tavuk incik yada but kısmı
  • 4 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz ,kekik , karabiber ,kırmızı biber
Tavukları güzelce yıkayıp suyunu süzdürüyoruz .Üzerine yoğurt, salça ,rendelenmiş sarımsak ,sıvıyağ tuz ve baharatlarını koyup harmanlıyoruz .
Eğer vaktimiz varsa 1-2 saat bu sosta bekletirsek daha lezzetli oluyor yoksa hemende yapabiliriz.
Patateslerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz.Onlarıda tuz ve baharatlarla güzelce harmanlıyoruz .
Patatesler altta olucak şekilde tepsiye diziyoruz tavukları üzerine salçalı su yapıp fırına veriyoruz.220derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

Bu tarifi tepsiye dizmeden fırın poşetindede yapıyorum ben oda çok lezzetli oluyor.

Hayat güzeldir


HAYAT GÜZELDİR...

Dün istanbulda hava çok güzeldi bende size yemek fotoğrafı yerine çiçek fotoğrafı çektim bu sefer :) bu fotoğraflarda hayata dair lezzetler herzamanki gibi...


Fotoğraflar annemlerin bahçeden büyük şehirlerde yaşayanlar için bu manzaraları görmek biraz imkansız gibi taş yığınları arasında :(

hayat güzeldir...
yanlız başınada olsan
hayat güzeldir...
yüz yaşındada olsan
hayat güzeldir ...
bu güzellikleri görebilecek bir ruh taşıyorsan:)








23 Nisan 2010 Cuma

KOLAY KUMPİR


Bu tarifi bilmeyen yoktur herhalde ama ben yinede yayınlayayım belki bilmeyen birileri çıkar arada :))

  • 3 -4 adet orta büyüklükte patates
  • 1 küçük kavanoz garnitür
  • 2-3 adet sosis
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • tuz,karabiber
  • kaşar peyniri rendesi
  • isteğe göre ketçap mayonez

Patatesler haşlandıktan sonra güzelce ezilir sıcakken margarin içine katılır patatesin sıcaklığınla margarin eriyecektir.
Tuz ,karabiber katılarak tatlandırılır .
Yuvarlak bir tepsiye sıkıca bastırarak yayılır.
Üzerine sırasıyla garnitür ,ince ince doğradığımız sosis ve kornişon turşu isteğe bağlı olarak başka malzemelerde koyabiliriz ben evde olanları kullandım.
En son üzerine kaşar peyniri rendeleyip fırına sürüyoruz kaşar peynirleri eriyince çıkartıyoruz.
Dilimleyip servis tabağına alıyoruz üzerini mayonez ve ketçap ile süslüyoruz .
NOT:Bu malzemelerle küçük tepsi çıkıyor miktarı tapsinizin boyutuna göre arttırabilirsiniz.

BU PENGUENLER YENMEZMİ:)))


İşte bu sevimli penguenlerde sabah kahvaltıları için benim bal böceklerinin :)
Yapımı çok basit ...
  • Havuçları yuvarlak dilim kesiyoruz.
  • Uçlarından birer üçgen çıkartıyoruz.
  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp oluşan boşluğu krem peynir yada yumuşak beyaz peynir dolduruyoruz .
  • Önce havucun üzerine kürdanı saplıyoruz sonra peynirli bölümü geçiriyoruz kürdana
  • Kafa kısmı içinde çekirdeğini çıkardığımız kısma havuçtan çıkardığımız üçgeni geçiriyoruz onuda kürdana takıyoruz.

İşte bu kadarrr ...
Zeytin yemeyen çocuklara değişik bir sunum...








SEVİMLİ KURABİYELER...



Akşam bunları hiç üşenmeden yaptım tek tek uğraşıyorsun ama çokta eğlenceli ...

SEVİMLİ KURABİYELER
  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kakao




Margarin ve pudra şekeri güzelce karıştırılır krema kıvamına getirilir.
İçine yumurta un kabartma tozu ve vanilya katılarak güzelce yoğurulur.
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Hamuru ikiye bölüp bir yarısına kakao eklenip yoğurulur.
Su bardağıyla yuvarlaklar kesilip üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
Kurabiyeler 200 derecelik fırında 15 -20 dk pişiyor fazla kızartmamaya özen gösterelim.
AFİYET OLSUN...

BUGÜN 23 NİSAN HEP NEŞE DOLUYOR İNSAN:))))))))))

Atatürk Ve Bayrak


Çocukluğumuzda ne çok söylerdik bu şarkıyı dimi...
şimdiki çocuklarda söylüyormu acaba ?
Bayraklar sallıyorlarmı onlarda bizim gibi ?
şimdiki çocuklar bizim gibi neşeli kutluyorlarmı bayramlarını ?
Okulların bahçelerindeki törenler bizimkiler kadar güzel geçiyormu acaba?
Büyük şehirlerde 23 nisan demek tatil demek artık ne yazıkki bizim çocukluğumuzdaki 23 Nisan çoşkusunu yaşamıyor artık çocuklarımız okullarda küçük çaplı törenler yapılıyo hatta bir gün önceden yapıldı çoğu okulda malesef :( 23Nisanı gününde yaşamadıktan sonra bir gün önce bir gün sonra ne farkeder ?
Şarkıdada dediği gibi BUGÜN 23 NİSAN ...
İşte bu yüzden bugün gün çocuklarımın onlar belki benim çocukluğumda yaşadığım 23Nisan coşkusunu yaşayamıyorlar ama yinede onlara güzel bir gün yaşatmak istiyorum bugün, menüde onların sevdiği yemekler var onlara özel yapılmış yemekler ...
Biz bugün iki bal böceğimle ne istiyorlarsa onu yapıcaz gezicez eğlenicez gün onların günü nede olsa :))))))
Tüm çocukların çocuk bayramı kutlu olsun en önemlisi inşallah tüm çocuklar mutlu olsun...




22 Nisan 2010 Perşembe

ÇOK GÜZELLER DİMİİ...



yumurtalık tuzluğuda yanında :)))

yemek kitabı koymak için iyi fikir dimiii....

mudo concepten çerezlik-kahvaltılık...

Buz bardaklar ...


kilitli kupa kesinlikle başkası kullanamaz :)))))))))))))



Asker yumurtalık yumurtanızı bekler:))))))

DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞACIK BİR BÖREK...

Bu böreği ben, önceden hazırlayıp buzluğuma koyuyorum habersiz misafirlerime çıkartıp pişiriyorum çok pratik oluyor kesinlikle deneyin derim...


ÇITIR BÖREK
  • 4 adet yufka
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galete unu
  • peynir
  • maydanoz
İlk önce margarinimizi eritip ılıtıyoruz içine yarım su bardağı su koyuyoruz karıştırıyoruz.
Yufkamızı tezgahın üzerine yayıyoruz bir fırça yardımıyla heryerine gelicek şekilde yaptığımız karışımdan sürüyoruz .
Üzerine ikinci yufkamızıda seriyoruz aynı işlemi bu yufkayada uyguluyoruz .
İki kat olan yufkamızı ilk önce dörde sonra sekiz parçaya bölüyoruz aynı sigara böreği yapar gibi 8 eşit üçgenimiz oluyor.
bu üçgenlerin geniş ucuna peynir ve maydanozla hazırladığımız iç harcını koyup sarıyoruz.
İç harcını çeşitlendirebilirsiniz kıymada çok yakışıyor bu böreğe yada sucuklu yapabilirsiniz tercih size kalmış.
Hazırladığımız börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonrada galete ununa batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Evde galete unumuz yoksa sadece yumurtada sürebiliriz .
180 -200 derecede önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...




21 Nisan 2010 Çarşamba

HAYATA DAİR LEZZETLER


Hepinizin bildiği gibi SBS sınavı yaklaşıyor benimde 6. sınıf öğrencisi bir oğlum var bu sene ilk defa SBSye gireceği için biraz daha heyecanlı aslında bu heyacanı ailecek yaşıyoruz çocuklar bu sınav maratonunda okul ve dersane arası koşturmaktan bunaldılar nasıl bir eğitim sistemiyse çocuklara çocukluklarını asla yaşatmıyor sınav sınav sınavvv :( eğer iyi bir liseye gitmek isterse bu sınavlara iyi hazırlanmak zorunda çocuklar ne yazıkki uçup giden çocukluk yıllarının farkına varmadan ...
Bizde oğlumun bu yorucu tempodan biraz uzaklaşıp kafasını dağıtması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz işte bu nedenle oğlumun ilgisini çekiceğini düşündüğümüz bir yere götürdük onu geçen hafta sonu RAHMİ M. KOÇ MÜZESİne hakikaten gittiğimizede değdi oğlum hem eğlenmiş hemde genel kültürüne yeni bilgiler katmış oldu.
Müze sitelerindede belirttikleri gibi sıradan bir müze hiç değil açık ve kapalı bölümlerinde eskiye ve günümüze dair bir çok obje bulunuyor uçaklar ,eski arabalar, tren herşey eskiye dair tarih kokuyo sanki en güzelide içlerine bine bilmek tabiki bizim küçük prenses trenden inmek istemedi bir türlü :)
Hele bir ATATÜRK köşesi yapmışlarki beni en çok duygulandıran yeriydi orası ATAMIZA ait bir çok özel eşya vardı hastalığı sırasında kullandığı mendili üzerindeki kan lekesiyle hala duruyordu .Gözlüğü ,dişleri kırılmış tarağı bir kaç kıyafeti daha neler neler ...
Kurtuluş savaşında birinin ATATÜRKE armağan ettiği içindeATAMIZIN resimlerinin bulunduğu bir albüm belliki kendi elleriyle hazırlamış ATAmıza kurtuluş savaşında moral olsun diye hediye etmiş işte bu ülke böyle ince düşünceli vatanını milletini seven insanlar sayesinde kuruldu ve bugünlere geldi kimseninde bunu bozmaya gücü yetmezRABBİMİN izniyle...
Müzede bir su altı gemiside bulunmakta oğlum ve eşim onu gezeken (8 yaş altı çocuk almıyolar)
bizde kızımla fenerbahçe gemisinde çay içtik çok keyifliydi .
Çocuklara bilim atölyesi yapmışlar çocuk parkıda var müzenin içinde yani günü güzel geçirebileceğiniz bir yer kısaca biz müzeyi gezmekten çok keyif aldık sizede tavsiye ederim eğer İstanbuldaysanız yada yolunuz düşerseuğrayın pişman olmayacaksınız ...
Her zaman lezzet yemeklerde olmaz birazda hayata dair lezzetler lazım dimii :):)


BİR TABAK MERCİMEK BİR TENCERE ÇORBA:)


Bir tabak mercimekten bir tencere çorba nasıl olur demeyin hiç olur olur hemde nefisss olur.Bir gün önce pişirdiğim mercimek yemeğim vardı dolapta ama sadece bir tabak kalmıştı annemin yaptığı erişteli mercimek çorbası ( salla bacak çorbası derler bizde) geldi aklıma çokta severim buldummu bir tencere çorbayı içerim okadar yanii:):) baktım evde erite kalmamış hamur açıp kesmeyede vaktim yok (temizlik yapıyorum o nedenle) napıyım diye düşünürken yıldız şehriye geldi aklıma hemen kalan mercimek yemeğine su ekledim kaynayıncada yıldız şehriyeleri atı verdim içine ortaya mis gibi bir tencere çorba çıktı ve afiyetle yenildi .
Tabi eşimin şaşkın bakışlarını saymazsak :):)

FIRINDA ISPANAKLI TAVUK





Uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşım çok sık yapardı bu yemeği... Bende ne zamandır yapmamıştım.Dün birden aklıma geldi bu yemek aklıma gelen arkadaşımmıdır yoksa yemekmidir orası bilinmez :)





ISPANAKLI TAVUK

  • 4 parça tavuk biftek (sayı kişiye göre değişir)
  • 500 gr ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • salça ,sıvı yağ(miktarları size kalmış)
  • tuz ,karabiber
  • üzeri için kaşar peyniri rendesi

İlk önce soğanı az sıvı yağda kavuruyoruz salçasını ekleyip temizleyip doğradığımız ıspanaklarımızıda ilave edip güzelce suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
Dikdörtgen bir borcama( yada evinizde nasıl bir tepsi varsa) tavuk etlerini diziyoruz üzerlerine tuz karabiber ve sarımsakları ince doğrayıp ekliyoruz.
Tavukların üzerine kavurduğumuz ıspanakları güzelce yayıyoruz hiç açık yer kalmasın.

Eğer biraz sulu bir yemek olsun derseniz 1 çay bardağı su ekleyebilirsiniz ben eklemiyorum.
Tepsiyi 220 derecede önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz .
Üzerine alimünyum folya örterseniz daha iyi pişer.
Pişmesine yakın çıkartıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpiyoruz.
Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkartıyoruz.
Yaklaşık 30-45 dk da pişiyor zaten ıspanaklar pişmiş sadece tavukların pişmesi gerekiyor .
AFİYET OLSUN...


20 Nisan 2010 Salı

KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Kek yapmak oldukça kolay gözüksede zaman zaman bizi hüsrana uğratır.Herkesin olduğu gibi benimde kekimin kabarmadığı kalıptan zor ayrıldığı zamanlar oldu .Hele yeni evliyken bir fırınım vardı hiç kek pişirememiştim o fırında ya altı yanıyodu ya üstü yada çiğ kalıyodu :) fırında ünlü bir markanın fırınıydı okadar paralar verilip iyisi olsun diye alınmış bir fırındı güya... kek pişirmek birazda fırınla alakalıymış onu öğrendim bu deneyimimden çünkü sonradan aldığım fırınımda ( çok iyi bir marka değil hatta çokta ucuz) çok güzel kekler pişirdim aynı ben aynı tariflerle:) her işin olduğu gibi kek yapmanında püf noktaları var ...
  • Kek için gerekli malzemeler kesinlikle oda ısısında olmalı kek yapmaya başlamadan bir kaç saat önce malzemelerimizi dolaptan çıkarmalıyız.
  • Kek yapımına geçmeden önce kalıbımızı yağlayıp üzerine un serpip unun fazlasını almalıyız.Hatta bu şekilde buzdolabında bekletirsek kekimiz kalıptan daha kolay çıkar.
  • Malzemeleri çırparken en önemli kural şekerin erimesi ve yumurtanın krema kıvamında kabarmasıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.Un miktarı az olursa kekimiz çöker fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Kekimizi kalıptan çıkartırken ılınması gerek iyice soğuyuncada çıkartmak riskli olur burda kural ne sıcak ne soğuk ılık olucak.
  • Kek fırına sürüldükten sonra en az 20 dk kapağını açmamalıyız.
  • Keklerimizi 150-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirmeliyiz.
  • Kabartma tozu kullanılan tariflerde soğuk fırına verebiliriz kekleri ancak karbonat kullanıyorsak kesinlikle sıcak fırına vermeliyiz.
  • Hamurumuzun içine koyucağımız meyve ve çerezleri una yada nişastaya bulayıp en son içine koymalıyız.Hatta hiç karıştırmadan üzerine bırakmalıyız.
  • Kekimize koyduğumuz un, kabartma tozu,vanilya kakao gibi malzemeleri karışımın tam olarak gerçekleşmesi için eleyip koymalıyız.
Eğer bu kurallara uyup kekimizi yaparsak lezzetli ve çok güzel kabarmış kekler elde ederiz.
Tabi benim gibi keki iyi pişirmeyen bir fırınınız yoksa:):)




19 Nisan 2010 Pazartesi









ÇOCUK VE BEBEKLER İÇİN YOĞURTLU KARNIBAHAR ÇORBASI




Yemek seçen veya iştahsız çocuk yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak devamlı değişik tatlar arama çabasındayım .Bu çorbayı kızım bebekken bebeğim ne yesin adlı sitede görüp denemiştim o günden beride yapıyorum .Karnıbahar yemeyen çocuklar için ideal bir çorba çünkü içinde karnıbahar olduğu anlaşılmıyo ...
Sağlıklı mutlu çocuklar yetiştirmek dileğiyle işte çorbamızın tarifi:)
MALZEMELER
  • 1 Küçük çorba kasesi ince doğranmış karnıbahar
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • tuz (1 yaş üstü)
  • kekik
Sarımsağı incecik doğrayıp bir tutam kekik ile beraber yağda soteliyoruz.
ince doğranmış yada karnıbaharıda katarak güzelce kavuruyoruz.
karnıbaharlar kavrulunca üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
İyice pişen karnıbaharları tel süzgeç yardımıyla püre haline getiriyoruz.
üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su ile ezdiğimiz yoğurdu ilave edip bir taşım daha kaynatıyoruz.
çorbamız hazır...
AFİYET OLSUN...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...