4 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı tavuklu saksı kebabı



                                                      Mantarlı tavuklu saksı kebabı







malzemeler
  • 3 adet  kemer  patlıcan
  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 300 gr mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 1 yemek  kaşığı  domates salçası
  • kızartmak için sıvı yağ 
  • tuz,karabiber




Hazırlanışı


  • Patlıcanları alacalı soyup 20 dk tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Daha sonra ortadan ikiye bölüp(enlemesine) içlerini bir çay kaşığı yardımıyla oyup boşaltıyoruz.
  • Sıvı yağda önlü arkalı her tarafını kızartıyoruz.Fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda  soteliyoruz  salçasını ilave edip üzerine tavuk etleri ve mantarıda koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
  • Tuz ve baharatlarını ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak içine domates ve biberde koyabilirsiniz. Ben sadece biber doğradım.
  • Pişirip ılıttığımız tavuklu mantarlı karışımımızı kızarttığımız patlıcanların içine dolduruyoruz üzerlerine domatesten kapak yapıyoruz ve biber koyuyoruz.
  • Patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizip salçalı su yapıp 200 derecelik  fırına veriyoruz.
  • Tüm malzemeler pişmiş olduğu için çok  kısa sürede pişiyor .
Afiyet olsun...








11 yorum:

  1. Canım yaz bence :) ben yazıyorum,hiç düşünmedim bile yemek blogu yazmasam mı filan diye..Şöyle düşünüyorum,yemek yerken sadece yemeğe mi odaklanıyoruz biz,o yemekleri güzel kılan yapılan sohbetler ve paylaşınlar değilmi ? O zaman gönlündekleri de paylaş bence,daha güzel olur,benim hoşuma gidiyor..Rabbim kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..
    Saksı kebabın nefis olmuş ellerine sağlık..
    Patlıcan ve tavuğu ben de denicem inşallah en kısa zamanda..Afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik ve Allah sabirlar versin kaybedilen herkes icin. sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende çok sık yapıyorum canım harika bir tarif ellerin dert görmesiiinn:))
    mutlu haftalar dileriimm:))

    YanıtlaSil
  4. bence sadece yemeklerle sınırlı kalmasın blogun içinden geldiği gibi yaz.diğer bloglarda da önce günün sohbeti var sonra tarfi var mesela.içinden nasıl geliyorsa öyle davran bence.senin blogun bu herşey olabilir kendin içinden geldiği gibi yazdır kalemini.
    sevgiler.
    mergül.

    YanıtlaSil
  5. hımm ne nefis bir yemek olmuş ellerine sağlık şekerim
    afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. bende Papatyamda görüp denedim gerçekten harika oluyor.Ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Yeşimciğim elelrine sağlık bende çok seviyorum gerçekten nefis oluyor....

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor sunum harika bende etli ve kıymalısını yapmıştım
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Ben blogu içini dökme, paylaşma, rahatlama aracı olarak da görüyorum. Tarifler vermek önemli ama aslında yemek bahane...
    Güzel tarifin ve sunumun için ayrıca teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Görüntü mütiş tadıda tabiki enfestir... Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. Sunumu çok SIK ve lezzeti eminim o kadarda nefistir. Ellerine saglik canim ve basarilarinin devamini diliyorum. Mutlu yillar...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...