25 Ekim 2010 Pazartesi

İKİZ HAMSİLER




Denizin blogunda gördükten sonra uzun zamandır balığı bu şekilde pişirmediğim  aklıma geldi Yapımı biraz el oyalayıcı ama yemesi çok kolay bir tarif :)))

malzemeler
  • hamsi balığı
  • mısır unu 
  • tuz
  • sıvı yağ
yapılışı
  • Balıklar ayıklanır içindeki kılçıklar tamamen çıkartılır .
  • iki balığın iç kısmı bir birine bakıcak şekilde birleştirilir.
  • Mısır ununa bulanır ve tuzlanır.
  • kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.

afiyet olsun...


28 yorum:

  1. bayılırım bayılırım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Siteme gelip hediyenizi alırmısınız :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. annem yapardı hamsileri böyle.. aklıma getirdin şimdi..yakın zamanda yapacağım ben de..

    YanıtlaSil
  4. İşte benim sevdiğim balık kızartması bu. :)

    Balık temizleyemiyorum ben. Annem ve ablam bir araya gelince balık yapacağımız zaman böylesi kızartıyoruz. :)

    Ellerine sağlık.

    Canım balık çekti iyimi? En kısa zamanda kızartmalı. :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı haftalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. bayılırım çerez gibi,çok güzel.ellerine sağlık.iyi haftalar dilerim

    YanıtlaSil
  7. nefissss salata ise harika balıkla beraber
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık beğenip yapmana çok sevindim:))
    afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  9. Çok lezzetli görünüyorlar,ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Yeşim,
    Rica etsem ödülünü almak üzere bloğuma uğrar mısın ?
    teşekkür ederim şimdiden...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görünüyor acıkmıstım da canım nasıl ıstedı olsydı yerdım :)

    sevgiler,

    YanıtlaSil
  12. :) Çok şirin olmuşlar ikiz halleriyle :) ellerine sağlık canım..Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  13. ay bak şimdi annemi özlediğimi anladım annem hamsileri hep böyle kızartıdı çatala tak tak ye. Ellerine sağlık. afiyet şifa olsun.

    YanıtlaSil
  14. Canım benim ellerine sağlık.Hamsiye bayılırım ol
    sada yesem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Bayılırım hamsiye . ellerinize sağlık .afiyet olsun. iyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
  16. Bir balık hastası olarak bayıldım bu hamsilere emeğinize sağlık
    Arkadaşım sizi Milföylü Lezzetler Etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  17. canım tarafımdan mimlenmiş bulunuyorsun:) http://esmersekerr.blogspot.com/2010/10/ilk-mimler.html

    YanıtlaSil
  18. Kala kala bir hamsi bir sardalya kaldı gerçek balık olarak. Trançayı bile artık çiftliklerde yetiştiriyorlarmış. Hamsiler de kafeslere tıkılmadan yaralanmak lazım onlardan.

    YanıtlaSil
  19. Var mı hamsi gibisi... Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Evet gerçektende hazırlaması dertli yemesi kolay :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  21. ikizlere bayıldım çok şahaneler.elerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Hamsiyi o kadar çok severim ki, kış aylarında Cumaları hamsi günümüzdür. Ellerine sağlık canım..
    sendepişir/Nilgün

    YanıtlaSil
  23. hiç böyle kızartmamıştım hamsiyi bu konuda her türlü değişikliğe varım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. canım çok lezzetli görünüyorlar.inan canım istedi.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  25. Bayılırım hamsiye..ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Canım; blogumda ödülün var,gelip alabilirmisin:)

    YanıtlaSil
  27. Daha pazar günü yedim hamsiyi... Ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor... Gecikmeli de olsa mim'e cevap verdim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Balığa dayanamam
    hele hamsi en sevdiğim balık türü
    ellerine sağlık canım.........
    Hafta sonu balık günümüzdür şimdiden canım çekti :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...