26 Temmuz 2012 Perşembe

Revani


Yıllardır tek bir fire bile vermeden yaptığım bir tarif bu . Ramazan geldimi bizim evin en çokta eşimin favori tatlısıdır.Yazın biraz ağır oluyor ama yanına kaymaklı dondurmayla lezzetine lezzet katıyor...
işte tarifi ...

REVANİ

Hamuru için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

şerbeti için malzemeler
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarım limon
Yumurta ve şeker çırpılır .Yoğurt ve sıvı yağ eklenir .İrmik ,un ,kabartma tozu ve vanilyada eklenir koyu kek kıvamında bir hamur elde edilir.Yuvarlak orta boy bir tepsiye dökülür 200 derecede ısıttığımız fırında pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Şerbeti için bir tencereye su ve şeker koyulup kaynatılır şerbet koyulaşmaya durunca bir kaç damla limon sıkılıp şerbet ılınmaya bırakılır.
Şerbetin ilk sıcağı çıkıp ılınmaya durunca soğumuş olan revaninin üzerine dökülür.Dilimlersek şerbeti daha güzel çeker.Üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekince servise sunabiliriz.
Büyük boy yuvarlak borcama bu ölçü tam geliyor.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık revaniyi bende çok severim bir de sizin tarifinizle denemek isterim..
    afiyet bal şeker olsun..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.
    En sevdiğim tatlılardan biridir.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor tarifin yeşimcim :) ben gülnur bu arada

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...