25 Mayıs 2010 Salı

teyzemin açması ve annemin keki...



Tariflerim epey birikti ama babamın hastalığı dolayısıyla pek keyfim yok:(  Blogumuda ihmal ediyorum bu aralar. Rabbim şifa verirde babam iyileşirse yine eski tempoda yayınlarım inşallah tariflerimi ...sizlerden bir ricam olucak Akciğer Kanseri hakkında bilginiz varsa yada İstanbulda bu hastalıkla ilgilenen iyi bir doktor biliyorsanız lütfen bana yorum yada mail atın bu sıralar o kadar çok ihtiyacımız var ki hem dua hemde bilgiye eminim sizlerdende bu hastalıkla ilgili bilgisi olan vardır .
Tariflerim geçen hafta sonundan teyzemin yaptığı açma ve annemin keki ...



AÇMA

malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta(sarısının biri üzerine sürülecek)
  • aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalanınca şekil verilerek 1 saat kadarda tepsi mayası beklenir 200 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirilir.



İKİ RENKLİ KEK

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Yoğurt ve yağ ekliyoruz elediğimiz una kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Malzemenin yarısını ayırıp kakao koyuyoruz. .Yağlanmış kek kalıbına önce sade hamuru yayıp üzerine kakaolu hamuru döküp iki hamuru birbirine karıştırıyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun...


4 yorum:

  1. teyzenizin ve annenizin ellerine sağlık.Allah babanıza acil şifalar versin.Siz de ona destek olmak için çok güçlü olmalısınız.Moralinizi her zaman yüksek tutun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. amin...
    bu hastalıkta moral çok önemli gerçektende

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.
    Mergül

    YanıtlaSil
  4. Allah acil şifalar versin. Daha iyidir inşallah.
    Açmaya da keke de bayılırım. Açmanın içine tereyağ yerine tahin ve toz şeker serpiyorum bazen, o daha çok hoşuma gidiyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...