4 Mayıs 2010 Salı

MANTARLI TAVUK SOTE


Tavuk ve mantarın harika uyumu mantarlı tavuk sote ...
  • 500 gr tavuk kuşbaşı
  • 250 gr mantar
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş soğan
  • tuz,sıvıyağ,kekik
  • isteğe göre salça
Mantarları limonlu suda biraz haşlıyoruz kara çıkan suyunu salsın diye sonra doğruyoruz.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz üzerine sırasıyla domates biber tavuk ve mantarları ilave ediyoruz .
Suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine az su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
Yemeğimizi ocaktan indirmeden önce tuzunu ve baharatlarını ilave ediyoruz .
NOT: Eğer yemeğimizin rengini daha kırmızı istersek salça ilave ediyoruz soğan kavrulurken .
Çok sulu bir yemek değil hiç su koymadanda pişebilir.

3 yorum:

  1. Çok iştah açıcı bir görüntüsü var ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık en sevdiğim yemek..:=)
    dilek...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...