2 Mayıs 2010 Pazar

MANTAR ÇORBASI

Mantar çorbasını ilk defa bu şekilde denedim çok güzel oldu bundan sonra favori çorbalarım arasında ...
Mantarın göze çok faydalı olduğunuda yeni öğrendim bilmeyenlere duyurulur:)))
  • 250 gr mantar
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 lt su
  • tuz, karabiber
Mantarları ince ince doğrayıp limonlu suda haşlıyoruz.
2 yemek kaşığı margarini eritip unu iave ediyoruz. Fazla rengini döndürmeden unu kavuruyoruz.
Üzerine 1lt soğuk suyu karıştıra karıştıra döküyoruz dikkat edelim topaklanmasın
Kaynamaya başlayınca içine suyunu süzdüğümüz mantarları ilave ediyoruz.
1 -2 taşımda öyle kaynatıp 1.5 su bardağı sütümüzüde iave ediyoruz.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.
NOT: Çorbamızın kararmaması için unu fazla kavurmuyoruz.
mantarların suyunu süzüyoruz.
çorbanın kıvamı koyu olursa ilave su yada süt ekleyebilirsiniz.
Önizleme

1 yorum:

  1. Canım bende geçen gün mantar çorbası yaptım çok güzel oldu ama süt koymamıştım...Birde senin tarifinle yapim sütlü daha lezzetli oluyordur eminim...
    Sütlü daha vitaminli olur kanımca...Ellerine sağlık.
    Ceydanın annesi :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...