19 Mayıs 2010 Çarşamba

KABAK SALATASI


19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun...



Yapılışı çok kolay bir salata hemde çok lezzetli garnitür olarak kullanılmasının yanında beş çayları içinde uygun bir tarif denemediyseniz mutlaka deneyin derim.
  • 3 adet sakız kabağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • sıvı yağ
  • nane ve kırmızı pul biber
Kabakları rendeleyip az yağda suyunu çekene kadar kavuruyoruz .
Soğuyunca hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve mayonez karışımını ,ceviz kırıklarını ve baharatlarını ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Dilersek içine dereotuda doğrayabiliriz çok yakışıyo ama ben evde olmadığı için kullanmadım .

3 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor salatanız..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. muhteşem görünüyor elinize sağlık

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...