3 Mayıs 2010 Pazartesi

KÖFTELİ PATLICAN DİZME

İçinde patlıcan olan her yemeği severim ne kadar içinde nikotin barındırdığı söylensede türk mutfağının vazgeçilmez sebzesi bence benimde patlıcan ile yaptığım yemeklerim çok işte onlardan biri...
  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 3-4 adet domates
  • 5- 6 adet biber
  • 1 adet soğan
  • ekmek içi
  • köfte baharatları
  • tuz,sıvıyağ
  • salça

    Patlıcanları yuvarlak dilimler kesip tuzlu suda bekletiyoruz.
    Kıyma,ekmek içi ,soğan ve baharatlarla köfte yoğuruyoruz.
    Köftelerede yuvarlak şekil veriyoruz .
    Domatesleri yuvarlak dilimler halinde ince ince kesiyoruz.
    Biberleri büyüklüğüne göre 2 yada 3 parçaya ayırıyoruz.
    Suyunu süzüp kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
    Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp yağını çektiriyoruz.
    Borcama patlıcan köfte domates ve biberi sıra sıra diziyoruz.
    üzerine salçalı su yapıp fırına sürüyoruz.
    NOT: patlıcanları kızarttığımız için başka yağ kullanmıyorum yoksa çok yağlı oluyor.


    Önizleme

3 yorum:

  1. patlıcana ben de dayanamam..
    şöyle bostan patlıcanlardan, çekirdeksiz olanlarından bol yağda bir kızartma yapacaksın.. çıtır çıtır ekmeğin arasına koyup yiyeceksin..
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. vakit buldukça
    sizde öyle bir anlattınızki gelde yeme şimdi
    ama ben diyete başlıycam yaa:(

    YanıtlaSil
  3. Köfte ve patlıcan,ala hayır diyemiyeceğim iki lezzet..Nefis olmuşlar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...