4 Mayıs 2010 Salı

ÇİLEK SOSLU PARFE


Çilek zamanı şimdi mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ama ne yazıkki çoğu hormonlu ALLAH yeni nesilin yardımcısı olsun. GDO, hormon, katkı maddeleri herşey suni çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor düşünmesi bile kötü ne yazıkki :(
Bir anne olarak neyi nerden alıp yedireceğimi şaşırmış durumdayım sizlerdede durum öyledir sanıyorum katkı maddelerini çocuklarımızın hayatına ne kadar az sokarsak o kadar iyi tabi hiç sokmamak mümkün değil malesef , yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar şüpheli çünkü:(((
Ben evde kendim yapabileceğim şeyleri dışardan almamaya çalışıyorum en azından bunun için çaba sarfediyorum ...
Bu konu uzar gider en iyisi ben çilek soslu parfenin tarifine geçiyim :) çilek sosu hazır değil tabiki :)))


Hem basit hemde çok lezzetli bir tarif resimdeki tabak yine çocuklar için hazırlandı :)) aklıma gelmişken bu tabak ( kaseside var ) benim bebekliğimden kalma annem saklamış bende kırılmazsa saklamayı düşünüyorum anlıyacağınız tam 32 senelikkkk:)))
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 bardak süt
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
sosu için
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • su
1poşet krem şantiyi süt ile hazırlıyoruz.
İçine bisküvileri kırıyoruz.
İsteğe göre damla çikolata yada fındık parçalarını bu karışıma ekliyoruz.
Küçük kaselerimizin içine streç film koyup üzerine hazırladığımız karışımı döküyoruz sıkıca bastırıp kasenin şeklini almasını sağlıyoruz.
İster şekil verip ister kase ile birlikte buzluğa koyuyoruz 3-4 saat bekletiyoruz.
Sosu için çilekleri blendırla iyice eziyoruz bir tencereye alıyoruz içine şekeri ve yarım bardak su ilave ediyoruz .5 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
Ayrı bir yerde nişastayı su ile eziyoruz hazırladığımız çilek sosunun içine yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz eğer kıvamı koyu olursa suyla açabiliriz.1 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Dolaptan çıkardığımız parfelerimizin üzerine sosu döküyoruz .
Tekrar dolaba kaldırıyoruz birazda böyle beklediğimi sevise hazır .
Bu tarifi tek porsiyonluk yapabileceğiniz gibi bütün olarakta hazırlayabilirsiniz o zaman dilimleyip servis yaparsınız.

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyor tarifide basitmiş.
    Ellerine sağlık
    Mergül

    İnşallah torunlarına da aynı tabakta servis yaparsın canım...Bu kadar sene hiçbirşey olmamış ne güzel...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım
    inşallah:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...